Η TVR επιστρέφει με το Griffith (;)

Η TVR επέστρεψε από την χώρα των νεκρών το 2013 και ετοιμάζει την επιστροφή της στην αγορά με ένα νέο μοντέλο. Το μοντέλο αυτό σχεδιάζεται από τον “πολύ”, Gordon Murray και θα κινείται από έναν V8 κινητήρα της Cosworth. Ενώ όμως περιμένουμε να παρουσιαστεί εντός του έτους, ακόμα δεν γνωρίζουμε το όνομα του εν λόγω μοντέλου και υπάρχει πολύ καλός λόγος γι’ αυτό.

Ούτε καν η TVR γνωρίζει το όνομα! Ή για να είμαι πιο ακριβής, δεν έχει αποφασίσει. Όμως πρόσφατα, η Αγγλική εταιρία κατοχύρωσε το όνομα Griffith και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο μάλλον κερδίζει έδαφος. Αν τελικά το νέο sports car της TVR βαφτιστεί Griffith, θα είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό έπειτα από το αυθεντικό και την δεύτερη γενιά του 1991.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το νέο TVR θα είναι ένα sports coupe με τον κινητήρα στο εμπρός μέρος και την κίνηση πίσω. Ο V8 της Cosworth θα αποδίδει πάνω από 400 άλογα και με το βάρος να μην υπερβαίνει τα 1.200 κιλά, τα πρώτα 96 km/h από στάση θα έρχονται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα με την τελική να αγγίζει τα 322 km/h. Να σημειωθεί επίσης ότι η εταιρία έχει ήδη 400 προκαταβολές για το νέο της μοντέλο, όπως κι αν ονομαστεί αυτό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.