Με κινητήρες Honda και κιβώτια McLaren η Sauber το 2018

Έπειτα από φημολογία που κράτησε μήνες, η Sauber επιβεβαίωσε επιτέλους τα πλάνα της για το 2018. Η Ελβετική ομάδα αποφάσισε να θέσει ένα τέλος στην μακροχρόνια συνεργασία της με την Ferrari και να ξεκινήσει μία νέα με την Honda. Έτσι, η Sauber θα γίνει η δεύτερη ομάδα στο grid που θα κινείται από κινητήρες της Ιαπωνικής εταιρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη τους στο μέλλον (εξτρά αγωνιστικά χιλιόμετρα, δοκιμές, σύγκριση δεδομένων που προέρχονται πλέον από δύο ομάδες κλπ).

Η Ελβετική ομάδα επιβεβαίωσε επίσης ότι από το 2018, θα χρησιμοποιεί κιβώτια ταχυτήτων της McLaren, σε μία κίνηση που σχετίζεται μεν, αλλά είναι ανεξάρτητη από τη συμφωνία με την Honda. Η χρήση κιβωτίων μίας εταιρίας που έχει πείρα με τους Ιαπωνικούς κινητήρες έχει νόημα δεδομένου ότι η Sauber εδώ και πολλά χρόνια δεν ασχολείται με την εξέλιξη και κατασκευή δικών της κιβωτίων. Οι λεπτομέρειες γι’ αυτή τη συμφωνία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά σίγουρα δεν περιλαμβάνουν εξαρτήματα και υποσυστήματα πέραν των κιβωτίων ταχυτήτων και των συστημάτων που σχετίζονται με αυτά. Ευχόμαστε στην Sauber τα καλύτερα αφού θέλουμε μία ιστορική ομάδα σαν αυτή να είναι πιο ανταγωνιστική. Ελπίζουμε να της “βγει” το ρίσκο δεδομένων των επιδόσεων των κινητήρων της Honda…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.