Η Volkswagen πουλάει την Ducati;

Έχουν περάσει περίπου 5 χρόνια από τότε που η Audi αγόρασε την Ducati έναντι 860 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα, αν αληθεύουν οι πληροφορίες του συνήθως αξιόπιστου Reuters, η Γερμανική εταιρία ψάχνει αγοραστή για να την πουλήσει. Φυσικά, μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια που μεσολάβησαν ξέσπασε το σκάνδαλο dieselgate κι έτσι η Volkswagen προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα σε όλες της τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, η Volkswagen έχει αναθέσει στην Evercore, μία τράπεζα επενδύσεων, να εξερευνήσει τις επιλογές της αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση σχετικά με το θέμα. Πηγές αναφέρουν ότι αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, αυτοί θα πρέπει να προσφέρουν άνω του 1 δισεκατομμυρίων για να αποκτήσουν την Ιταλική εταιρία ενώ δεν αποκλείεται, αν δεν βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής ή το αντίτιμο δεν είναι αυτό που περιμένουν οι Γερμανοί, η Ducati να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ducati δεν είναι κάποια ζημιογόνα εταιρία.  Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το 2016 άγγιξε τα 593 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη (προ φόρων) έφτασαν τα 51 εκατομμύρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα, η αξία της εταιρίας ανέρχεται στα 1.5 δισεκατομμύρια οπότε δεν περιμένουμε από την Volkswagen να δεχθεί οποιαδήποτε προσφορά δεν είναι αρκετά κοντά σε αυτό το νούμερο. Το μόνο σίγουρο πάντως σε αυτό το σημείο, είναι ότι η Γερμανική εταιρία εξερευνά τις επιλογές της σχετικά με την Ducati.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.