Ένα Nissan Leaf στο Mongol Rally. Μία ηλεκτρική περιπέτεια 16.000 χλμ ξεκινά!

Κάθε χρόνο από το 2004 και έπειτα, διεξάγεται το Mongol Rally. Ένα rally φιλανθρωπικού χαρακτήρα μέσα από βουνά, ερήμους και στέπες τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη. Ένα rally που “αναγκάζει” τους συμμετέχοντες να διανύσουν περί τα 16.000 χιλιόμετρα με ένα μικρό αυτοκίνητο κάτω των 1.000 κ.εκ. (καθώς έτσι ο αγώνας θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση και οι βλάβες πιο συχνές ώστε οι οδηγοί να αλληλεπιδρούν με τους ντόπιους!) και την ίδια στιγμή, να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 1.000 λίρες Αγγλίας για φιλανθρωπικό σκοπό!

Η “Plug in Adventures” όμως δεν θα συμμετάσχει με ένα μικρό βενζινοκίνητο όχημα. Αντιθέτως, στράφηκε στον ηλεκτρισμό και πιο συγκεκριμένα, στο Nissan Leaf, το οποίο τροποποίησε έτσι ώστε να αντέξει τις καταπονήσεις. Η ομάδα τοποθέτησε σε ζάντες Speedline SL2 Marmora ελαστικά Maxsport RB3, τοποθέτησε προστατευτικά κάτω από τα ψαλίδια και το κάρτερ λαδιού και ενίσχυσε τα σωληνάκια των φρένων. Επίσης, εξόπλισε το Leaf με σχάρα οροφής που εκτός από τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, προσφέρει το φως του Lazer Triple-R 16 LED light-bar. Στο εσωτερικό, οι μοναδικές αλλαγές που έγιναν ήταν η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και η τοποθέτηση ενός πυροσβεστήρα και ενός κιτ πρώτων βοηθειών.

“Το ταξίδι έχει να κάνει με την εμπειρία και όχι με την ταχύτητα. Δεν βλέπω την ώρα να βγω από τον δρόμο και να παρουσιάσω τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, απ’ όποια χώρα κι αν είναι!”

Δήλωσε ο Chris Ramsey, ιδρυτής της Plug in Adventures, για την συμμετοχή στο Mongol Rally.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.