Ο τίτλος “sports car με τις περισσότερες πωλήσεις το 2016” στη Ford Mustang!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το sports car με τις περισσότερες πωλήσεις το 2016 είναι η Ford Mustang αφού το Αμερικανικό -παγκόσμιο πλέον- muscle car κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 150.000 κομμάτια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το νούμερο αυτό, αναπαριστά αύξηση της τάξης του 6% σε σύγκριση με το 2015 ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σχεδόν 45.000 Mustang πωλήθηκαν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Σημαντικός όσον αφορά στην επίτευξη αυτών των επιδόσεων, ήταν ο ρόλος που έπαιξαν αγορές όπως η Γερμανία και η Κίνα. Ιδιαίτερα στην τελευταία, οι πωλήσεις της Mustang αυξήθηκαν κατά 74% σε σύγκριση με το ’15! Από το 2015 πάντως, η Ford υπολογίζει ότι κατασκευάστηκαν περισσότερες από 395.000 Mustang στο εργοστάσιο του Flat Rock και το 17.5% εξ αυτών προορίζονταν για εξαγωγές. Η εταιρία προβλέπει ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 30% με το δημοφιλές μοντέλο της να είναι ήδη διαθέσιμο σε 140 χώρες ανά τον κόσμο και να προσθέτει κάθε χρόνο νέες – για παράδειγμα, η 2018 Mustang θα είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην Βραζιλία, τα νησιά Παλάου και την Ακτή Ελεφαντοστού ενώ 3 ακόμα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Να θυμίσουμε ότι η Ford Mustang ανανεώθηκε για το 2018 και έρχεται με “φρέσκια” εμφάνιση, νέο (προαιρετικό) ψηφιακό πίνακα οργάνων και ισχυρότερους κινητήρες. Περισσότερα για την 2018 Mustang μπορείς να διαβάσεις εδώ.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.