Το επόμενο Ford μπορεί να έχει μπαμπού στο εσωτερικό!

Η Ford είναι μία από τις εταιρίες που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην χρήση νέων υλικών για την κατασκευή των αυτοκινήτων της και ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει αρκετά με απώτερο στόχο να κάνει τα ανθρακονήματα πιο προσιτά, ένα άλλο υλικό είναι που έρχεται στο προσκήνιο ως μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λύση. Το μπαμπού.

“Το μπαμπού είναι εκπληκτικό! Είναι ισχυρό, ευέλικτο, πλήρως ανανεώσιμο και άφθονο στην Κίνα και πολλά άλλα μέρη στην Ασία.”

Δηλώνει η Janet Yin, μία μηχανικός με εξειδίκευση στα υλικά στο Nanjing Research & Engineering Centre της Ford. Όντως, το μπαμπού ανταγωνίζεται ακόμα και μερικά μέταλλα στον εφελκυσμό ενώ ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνει σαν φυτό, το κάνει εξαιρετική λύση για την χρήση στην κατασκευή αυτοκινήτων. Μάλιστα οι μηχανικοί της Ford βρήκαν ότι το μπαμπού συμπεριφέρεται πολύ καλά από άλλα συνθετικές ή φυσικές ίνες όταν συνδυάζεται με ένα πλαστικό ενώ η αντοχή του σε υψηλές θερμοκρασίες το κάνει ιδιαίτερα ευέλικτο όσον αφορά στις δυνητικές εφαρμογές.

Να σημειώσουμε ότι η Ford ήδη χρησιμοποιεί αρκετά πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά. Το κενάφ, ένα τροπικό φυτό από την οικογένεια του βαμβακιού, αφρούς από σόγια στα καθίσματα κ.ά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.