Η MINI ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

Στα τέλη του 2014 η MINI είχε παραδεχθεί ότι η γκάμα της είχε γίνει υπερβολικά μεγάλη και παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αντιστρέψει την πορεία των τελευταίων ετών και να την μειώσει σε 5 “superhero” μοντέλα. Δεν ήθελε ιδιαίτερη φαντασία για να σκεφτεί κανείς ποια θα ήταν τα 4 τουλάχιστον από αυτά: η 3-θυρη και η 5-θυρη έκδοση του βασικού hatchback, το Countryman και το Clubman. Το 5ο όμως; Έπρεπε να είναι ένα μοντέλο “επίκαιρο”…

Ηλεκτρικό λοιπόν. Το 5ο MINI θα ήταν ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της MINI όμως, ο πέμπτος υπερήρωας της εταιρίας θα πρέπει να είναι κάτι ξεχωριστό που ο κόσμος θα θέλει να αγοράσει. Συγκεκριμένα, ο Sebastian Mackensen δήλωσε:

“Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν προορίζεται για τον μοναδικό σκοπό του λες ότι έχεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά κανείς να μην θέλει να το αγοράσει. Όχι. Είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα το αγοράσει.”

Δεν θα είναι κάποια niche πρόταση που θα απευθύνεται σε λίγους λοιπόν. Ούτε θα είναι αυτοσκοπός. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Mackensen αρνήθηκε να αποκαλύψει το μέγεθος του μοντέλου ή έστω το στυλ αμαξώματος αλλά ο 5ος superhero της MINI θα έρθει κάποια στιγμή εντός του 2019.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.