Η Porsche δεν νοιάζεται για το ρεκόρ στο ‘Ring, αλλά…

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που τα ρεκόρ στο Nurburgring άλλαζαν χέρια σχεδόν κάθε εβδομάδα και ολόκληρες διαφημιστικές καμπάνιες βασίζονταν σε έναν χρόνο σε μία πίστα. Η Porsche θυμάται πολύ καλά εκείνη την εποχή γιατί πρωταγωνιστούσε (εκούσια ή ακούσια) όμως εδώ και λίγο καιρό, αποφάσισε να κάνει πίσω – όχι γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό, αλλά επειδή δεν έχει πλάκα.

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν κοιτάνε το χρονόμετρό τους όταν είναι στην πίστα και απλά θέλουν την αλληλεπίδραση και θέλουν ένα “driver’s car”.

Αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο σταματήσαμε να κινούμαστε στο μονοπάτι του να είμαστε οι ταχύτεροι στο Nurburgring και να σκεφτόμαστε μόνο τους χρόνους. Δεν με νοιάζει που ο ανταγωνισμός είναι λίγο πιο γρήγορος στο ‘Ring.”

Δήλωσε ο επικεφαλής του GT προγράμματος της Porsche, Andreas Preuninger. Η βελτιστοποίηση ενός αυτοκινήτου για μία πίστα σαν το Nurburgring, κρύβει και έναν επιπλέον κίνδυνο:

“Δεν είναι το βασικό μας πρόγραμμα να κάνουμε τον ταχύτερο γύρο και να διαφημίζουμε τα αυτοκίνητά μας μόνο με αυτόν επειδή, για να είμαι ειλικρινής, αν έχεις ένα αυτοκίνητο με  το τέλειο στήσιμο για το ‘Ring, θα είναι ένα σκυλί στον δρόμο και οπουδήποτε αλλού.”

Συμπλήρωσε ο Preuninger. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Porsche θα καθίσει αμέτοχη στις κερκίδες ενώ ο ανταγωνισμός “αλωνίζει” στο σπίτι της:

“Θα αντεπιτεθούμε γιατί η Αυτοκρατορία πάντοτε αντεπιτίθεται. Έχουμε κάποιους άσους στο μανίκι μας επειδή είμαστε και εμείς ανταγωνιστικοί.”

Εξαιρετική Star Wars αναφορά και κάτι να περιμένουμε από την Porsche…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.