Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της PSA θα κάνει ντεμπούτο στην DS

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν η DS θα είναι η μάρκα που θα χρησιμοποιήσει το PSA Group ως αιχμή του δόρατος για την επιστροφή της στην Αμερικανική αγορά αλλά θα είναι σίγουρα η μάρκα που θα αποκτήσει πρώτη την σουίτα τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης του Group. Από τις αρχές του 2018, το DS 7 Crossback θα εξοπλίζεται με το ημι-αυτόματο σύστημα στάθμευσης Park Pilot καθώς και ένα σύστημα που θα παρακολουθεί την θέση του οχήματος στον δρόμο (Connected Pilot).

Αυτές οι τεχνολογίες θα μετακυλήσουν και σε άλλα μοντέλα των Citroen και Peugeot στο μέλλον αλλά απ’ ότι φαίνεται είναι πρόθεση της PSA να μετατρέψει την DS σε “demo” νέων τεχνολογιών, αρχής γενομένης με την πάντοτε “πιασάρικη” αυτή την περίοδο, αυτόνομη οδήγηση. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η PSA δείχνει πιο συντηρητική στην υιοθέτηση τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους και όχι μόνο, κατασκευαστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Οι Γάλλοι λένε ότι θα παρουσιάσουν λειτουργίες “3ου επιπέδου” κοντά στο τέλος της δεκαετίας ή λίγο μετά από αυτό, ενώ αυτές οι λειτουργίες είναι ήδη νόμιμες στην Ευρώπη και προσφέρονται από τον ανταγωνισμό.

Ίσως το PSA Group να εστιάζει στη μεγέθυνσή του σε πρώτη φάση. Η απόκτηση της Opel από την General Motors και το “άνοιγμα” στην Αμερικανική αγορά μάλλον αυτό υποδεικνύουν. Όπως και να έχει όμως, η Γαλλική εταιρία πρέπει να προσέξει ώστε να μην μείνει πίσω από την εποχή – που είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει να κάνει με εναλλακτικά powertrains και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και συνδεσιμότητας.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.