Η PSA επιστρέφει στις Η.Π.Α.

Το επόμενο βήμα για το PSA Group είναι η επιστροφή του στις Η.Π.Α. Είναι κάτι που έχουμε ακούσει πολλάκις στο παρελθόν αλλά αυτή τη φορά δεν είναι απλά εικασίες ή προβλέψεις αφού η Γαλλική εταιρία προώθησε στη θέση του Αντιπροέδρου της PSA North America το πρώην στέλεχος της TrueCar και της Nissan, Larry Dominique.

Η πορεία της PSA στην Αμερική ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με το Peugeot 404 και συνεχίστηκε για περίπου 30 χρόνια. 30 δύσκολα χρόνια με τελείωσαν με την αποχώρηση της εταιρίας από την συγκεκριμένη αγορά το 1991. Ακόμα δεν είναι σαφές με ποια μάρκα θα επιστρέψουν οι Γάλλοι στις Η.Π.Α. όπως δεν είναι σαφές το αν ακολουθηθεί από μία ακόμα.

“Θα χρειαστούν σημαντικά κεφάλαια για την επιστροφή στην αγορά. Αλλά δεν έχουμε θέσει έναν αριθμό. Αν βρούμε πιο αποδοτικούς τρόπους να προωθήσουμε και να πουλήσουμε τα αυτοκίνητά μας -είτε είναι με μία παραδοσιακή συνεργασία με επενδυτές είτε όχι- αυτά είναι πράγματα που θα επηρεάσουν το κόστος της επιστροφής μας.”

Δήλωσε ο Dominique έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του project αλλά και της διάρκειάς του, αφού ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα έχει “10ετή διάρκεια”. Η στρατηγική πάντως της εταιρίας, όπως αποκαλύφθηκε από τον CEO της PSA, Carlos Tavares, είναι να γίνει η επανείσοδος με “μη-παραδοσιακούς τρόπους”. Στην αρχή, με car-sharing και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες πριν ο κατασκευαστής δημιουργήσει το δικό του δίκτυο.

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άντρες (Dominique και Tavares) συνεργάζονται. Όταν ο Carlos Tavares ήταν επικεφαλής product planning της Nissan στην Ιαπωνία, ο Dominique ήταν επικεφαλής product development της εταιρίας στις Η.Π.Α. Στη συνέχεια, ο Tavares έγινε Πρόεδρος της Nissan Αμερικής και ο Dominique επικεφαλής product planning για την περιοχή. Οπότε μιλάμε για δύο ανθρώπους με κοινή ιστορία και για δύο ανθρώπους με γνώση της αγοράς των Η.Π.Α. Άρα η επιστροφή των Γάλλων στην αγορά είναι σε καλά χέρια.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.