Η Daimler λέει αντίο στο υδρογόνο.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα από τη Στουτγάρδη, η Daimler εγκαταλείπει τις εξελίξεις στον τομέα των κυψελών υδρογόνου για να εστιάσει αποκλειστικά στα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα . Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η εταιρία θα συνεχίσει την εξέλιξη κάποιων υδρογονοκίνητων projects όπως η plug-in υβριδική GLC που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία και είναι προγραμματισμένη για λανσάρισμα το 2017 ή το 2018, αλλά θα το κάνει σε μικρή κλίμακα.

Ο λόγος για την απόφαση της Daimler είναι σχετικά απλός. Το πλεονέκτημα των κυψελών υδρογόνου στην αυτονομία και τον μικρό χρόνο ανεφοδιασμού έναντι των “συμβατικών” ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία, έχει σχεδόν εξανεμιστεί ή θα εξανεμιστεί στο προσεχές μέλλον. Ένας ακόμα λόγος αφορά το κόστος.

“Το κόστος των μπαταριών μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ η παραγωγή του υδρογόνου παραμένει δαπανηρή.”

Δήλωσε ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche. Το πρόβλημα είναι ότι με έναν μεγάλο “παίκτη” εκτός παιχνιδιού, ο αγώνας γίνεται δυσκολότερος για τους υπόλοιπους. Μένει να δούμε αν το δημοσίευμα έχει βάση και το πώς θα επηρεάσει την αγορά μεσοπρόθεσμα η απόφαση της Daimler.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.