Σημαντικές αλλαγές στους κινητήρες της F1 από το 2021

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ισχυρός άντρας της FIA, Jean Todt, με τους επικεφαλής των κατασκευαστών που ήδη βρίσκονται στην Formula 1 καθώς και εκπροσώπους εταιριών που δεν συμμετέχουν προς το παρόν στο πρωτάθλημα (βλ. Audi), αποφασίστηκε ότι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει να αλλάξει πορεία για το μέλλον!

Η ανακοίνωση που έγινε από πλευράς FIA, λέει ότι οι κινητήρες πρέπει να μείνουν σχετικοί με τον δρόμο αλλά να γίνουν απλούστεροι και φθηνότεροι στην εξέλιξή τους. Επιπλέον, πρέπει να διατηρηθούν τα υψηλά επίπεδα ισχύος που έχουν επιτευχθεί και παραμένουν σήμα κατατεθέν της Formula 1 και να αυξηθούν τα επίπεδα του ήχου – κάτι που έχει λείψει από τους οπαδούς τα τελευταία χρόνια με τους υπερτροφοδοτούμενους 1600άρηδες.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις διεργασίες και το γεγονός ότι οι διαφορετικοί “παίκτες” κατάφεραν να συμφωνήσουν στην κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 σε μία τόσο σημαντικό, τεχνικό τομέα.

Φυσικά, τώρα πρέπει να καθίσουμε και να δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες του τι θα είναι τα power units του 2021 – αλλά ξεκινήσαμε καλά και δεν βλέπω την ώρα να δουλέψω πάνω στην εύρεση της καλύτερης λύσης για το μέλλον της F1.”

Δήλωσε ο Jean Todt. Σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να υποθέσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξουν οι κινητήρες για το 2021. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι για να έχουν νόημα τα λεγόμενα του Todt, η F1 πρέπει να απομακρυνθεί από την υπερτροφοδότηση και τα υβριδικά συστήματα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.