Έκανε δίαιτα και έβαλε βάρος το νέο Audi A8!

Το νέο Audi A8 που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του αργότερα μέσα στη χρονιά, θα βασίζεται στην πιο προηγμένη “Audi Space Frame” αρχιτεκτονική που έχει εξελίξει ποτέ η εταιρία. Για πρώτη φορά, χρησιμοποιούνται 4 διαφορετικά υλικά για την κατασκευή του ASF (ατσάλι, αλουμίνιο, μαγνήσιο και ανθρακονήματα) και 14 διαφορετικές διαδικασίες όμως παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Γερμανικής εταιρίας και την “δίαιτα” στην οποία υπέβαλλε την αρχιτεκτονική της, το νέο “body in white” ζυγίζει 51 κιλά περισσότερα απ’ ότι αυτό του απερχόμενου μοντέλου (282 κιλά έναντι 231)!

Υπάρχουν λόγοι όμως για τους οποίους το νέο Audi A8 -τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή- είναι βαρύτερο του μοντέλου που αντικαθιστά παρά τις τεχνολογίες ελαφρώματος που έχουν εφαρμοστεί. Πρώτον, εξαιτίας των αυστηρότερων κανονισμών ασφαλείας που επιβάλλουν την δημιουργία ικανότερων δομών. Δεύτερον, έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για την ενσωμάτωση “εναλλακτικών” powertrains και όπως εξηγεί ο μηχανικός επικεφαλής του αμαξώματος/πλαισίου, “από την στιγμή που τοποθετήσεις μία μπαταρία λιθίου στο αυτοκίνητο, πρέπει να σκεφτείς πώς να την προστατεύσεις σε περίπτωση ατυχήματος”. Τρίτον και τελευταίο, η Audi έπρεπε να συνυπολογίσει τις απαιτήσεις των πελατών της.

Στα highlights πάντως των τεχνολογιών που βρήκαν εφαρμογή στο πλαίσιο του νέου Audi A8, είναι το πίσω bulkhead που κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και ζυγίζει μόλις 2.6 κιλά. Παρά το γεγονός ότι αυτό αντιστοιχεί μόλις το 1% του συνολικού βάρους προσφέρει το 33% της συνολικής ακαμψίας του πλαισίου!  Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το 58% του πλαισίου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ για το “δέσιμο” των θόλων στο εμπρός μέρος, έχει χρησιμοποιηθεί μαγνήσιο με αποτέλεσμα το εξάρτημα να είναι 28% ελαφρύτερο απ’ ότι θα ήταν αν είχε κατασκευαστεί από αλουμίνιο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.