Υπ. Μεταφορών Γερμανίας: Βρήκαμε νέο παράνομο λογισμικό σε FIAT

Το σίριαλ με πρωταγωνιστές το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας και την FIAT συνεχίζεται με το πρώτο να λέει ότι βρήκε ένα νέο παράνομο λογισμικό χειραγώγησης εκπομπών ρύπων σε αυτοκίνητο της δεύτερης. Το υπουργείο αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες αλλά είπε ότι θα στείλει τα αποτελέσματα στην Κομισιόν που εξέτασε και την προηγούμενη υπόθεση που εμπλέκει την Ιταλική εταιρία.

Να θυμίσουμε ότι έπειτα από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen η Γερμανία έχει επεκτείνει τους σχετικούς ελέγχους. Το Der Spiegel ανέφερε ότι πρόσφατα tests που έγιναν στο FIAT 500X έδειξαν ότι το σύστημα φιλτραρίσματος της εξάτμισης διέκοπτε τη λειτουργία του έπειτα από 90 λεπτά και αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που ονομάζεται “defeat device”. Το Γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό, ανέφερε μάλιστα ότι προηγούμενος έλεγχος σε αυτοκίνητο της FIAT αποκάλυψε ότι το σύστημα φιλτραρίσματος έκλεινε έπειτα από μόλις 22 λεπτά ενώ ο κύκλος ελέγχου εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη διαρκεί 20 λεπτά. Εκπρόσωπος της Fiat Chrysler Automobiles δήλωσε:

“Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε την εγκυρότητα ή την ακρίβεια των υποτιθέμενων εσωτερικών εγγράφων της KBA ή το περιεχόμενο ελέγχων που ουδέποτε έχουμε δει.”

Φυσικά, συμπλήρωσε ότι το 500X συμμορφώνεται με τους υπάρχοντες κανονισμούς και πως το αντίστοιχο υπουργείο της Ιταλίας μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό – όπως και έκανε τον Ιανουάριο που μας πέρασε.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.