Πατέντα της Toyota για ηλεκτρικό supercharger

Το Αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών δημοσίευσε προχθές μία ενδιαφέρουσα πατέντα της Toyota για έναν ηλεκτρικό supercharger. Ενδιαφέρον έχει μάλιστα το γεγονός ότι η πατέντα δεν προστατεύει τον supercharger καθεαυτό αλλά ένα ειδικό ρουλεμάν που κάνει την συναρμολόγηση του εξαρτήματος σημαντικά ευκολότερη.

Αν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι είναι ένας ηλεκτρικός supercharger, να σου πω. Πρόκειται για έναν supercharger που χρησιμοποιεί αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια για να φτάσει στις απαιτούμενες στροφές και κατά συνέπεια, στην απαιτούμενη πίεση υπερπλήρωσης. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι παύει να λειτουργεί παρασιτικά για τον κινητήρα και έτσι μειώνεται το stress στο οποίο θα τον επέβαλλε αν λειτουργούσε συμβατικά.

Ένα ρουλεμάν λοιπόν κατοχυρώνει η Toyota και αυτό από μόνο του δεν γράφει πρωτοσέλιδα. Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι η Toyota δουλεύει πάνω σε ηλεκτρικούς superchargers, κάτι το οποίο απλά δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Πειράζει που εγώ φαντάζομαι την επερχόμενη Supra με ένα supercharged σύνολο κάτω από το καπό;

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.