Η ισχυρότερη και πιο αεροδυναμική McLaren έρχεται το 2019

Ξέχασε την P1. Η McLaren εισέρχεται σε μία νέα εποχή και η BP23 που θα παρουσιαστεί το 2019, θα είναι το ισχυρότερο και πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην ιστορία της. Επίσης, σημείωσε την ημέρα. 22 Μαρτίου του 2017. Η ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο για το αυτοκίνητο-φόρο τιμής στην θρυλική F1.

Η BP23 όπως ονομάζεται προς το παρόν το “hyper-GT” της Αγγλικής εταιρίας, θα είναι το δεύτερο bespoke προϊόν της McLaren Special Operations και ως σωστός φόρος τιμής στην F1, θα είναι τριθέσια. Ως σωστή, σύγχρονη McLaren όμως και μάλιστα της “Ultimate Series”, θα είναι και υβριδική. Στην “καρδιά” του powertrain θα βρίσκεται ο νέος, twin-turbo V8 των 4 λίτρων που έκανε ντεμπούτο στην ολοκαίνουρια 720S, αλλά εξελιγμένος και κατά συνέπεια, ισχυρότερος:

“Αν σκεφτείτε ότι ο κινητήρας που είχε τοποθετηθεί στην P1 έχει εξελιχθεί στον 4-λιτρο της 720S, τότε προφανώς αυτή η πλευρά του powertrain θα εξελιχθεί περαιτέρω.”

Δήλωσε ο Mike Flewitt που επιβεβαίωσε παράλληλα ότι αναβαθμισμένο θα είναι και το ηλεκτρικό “κομμάτι” του συνόλου – χωρίς βέβαια να μπει σε λεπτομέρειες. Όσο για τον χαρακτήρα του μοντέλου; Θα είναι διαφορετικός από αυτόν της P1. Η πρώτη και τελευταία προς το παρόν “Ultimate” McLaren, είχε δημιουργηθεί ως το απόλυτο sports car. Η BP23 όμως θα εστιάζει στην χρήση εκτός του προστατευμένου περιβάλλοντος της πίστας.

“Με την εξαίρεση της Bugatti, αυτοί που δημιουργούν αυτοκίνητα υπερ-υψηλών επιδόσεων, τα κατασκευάζουν για την πίστα.”

Είπε ο Flewitt αφήνοντας να εννοηθεί ότι η BP23 θα κατασκευαστεί με τη φιλοσοφία της Bugatti. Ναι μεν θα έχει την δύναμη να αλλάξει την ταχύτητα περιστροφής της γης, αλλά ο βασικός στόχος που πρέπει να πετύχει θα είναι η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων με ταχύτητα και άνεση. Πάνω σε αυτή την φιλοσοφία θα σχεδιαστεί και η τριθέσια διάταξη που όπως είπαμε λειτουργεί ως φόρος τιμής στην θρυλική McLaren F1. Η κεντρική θέση θα είναι “μεγάλη” με τα δύο επιπλέον καθίσματα να είναι μικρότερα αλλά να μπορούν να φιλοξενήσουν ενήλικες. Για να είναι δυνατή αυτή η διάταξη, η BP23 θα χρησιμοποιεί το νέο chassis της McLaren που επιτρέπει μεγαλύτερο βαθμό “ευελιξίας” δίνοντας την δυνατότητα στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μεγαλύτερο εύρος οχημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να περιμένουμε αφού είναι πολύ νωρίς ακόμη στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Πάντως οι πρώτες παραδόσεις, είναι προγραμματισμένες για τους πρώτους μήνες του 2019…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.