Δοκιμές εξέλιξης, 2ο τεστ: Βαρκελώνη, Ισπανία, 7-10 Μαρτίου 2017

Οι δοκιμές εξέλιξης πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν. Όλες οι ομάδες συμμετείχαν στο δεύτερο 4ημερο δοκιμών συμπληρώνοντας μεγάλες αποστάσεις. Ο ταχύτερος χρόνος του δεύτερου 4ημερου και ταυτόχρονα όλων των δοκιμών ήταν 1:18.634. Τον σημείωσε ο οδηγός της Ferrari, Kimi Raikkonen το τελευταίο πρωινό χρησιμοποιώντας την P Zero πολύ μαλακή γόμα. Σε αντίθεση με την προηγούμενη βδομάδα, αυτή τη φορά δεν υπήρξε δοκιμή βρόχινων ελαστικών. Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά στα σλικ ελαστικά από την αρχή ως το τέλος.

Mario Isola επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου: “Κατά τη διάρκεια των 8 ημερών δοκιμών εξέλιξης, επιτύχαμε τους περισσότερους από τους στόχους, που είχαμε θέσει. Αυτή τη βδομάδα επιβεβαιώσαμε τα αποτελέσματα της προηγούμενης ειδικά όσον αφορά στην ταχεία επαναφορά των ελαστικών μετά από υπερθέρμανση. Αυτή ήταν και η βασική επιθυμία των οδηγών για τις γόμες του 2017. Σε σχέση με τη δουλειά που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή η βδομάδα ήταν πιο επικεντρωμένη στην απόδοση αλλά και στις προσομοιώσεις αγώνα ενόψει του πρωταθλήματος που ξεκινά. Παρότι τα μονοθέσια δεν αποδίδουν ακόμη το μέγιστο δυνατό είδαμε τον ταχύτερο γύρο που έχει σημειωθεί υπό την παρούσα διαμόρφωση πίστας στη Βαρκελώνη. Ο χρόνος αυτός ήταν πάνω από 3 sec ταχύτερος από την περσινή pole και πάνω από 6 sec ταχύτερος από την pole του 2015. Ο στόχος που είχαμε θέσει να είμαστε 5 sec ταχύτεροι από τους χρόνους του 2015 στη Βαρκελώνη επετεύχθη από την πρώτη κιόλας εβδομάδα και τώρα θέτουμε ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους. Αν συνεκτιμήσει κανείς ότι πολλοί από τους πιο γρήγορους χρόνους σημειώθηκαν με γόμες που δεν ταιριάζουν τόσο στην Βαρκελώνη και πως τα μονοθέσια θα εξελιχθούν γρήγορα κατά τη διάρκεια της σεζόν τότε φαίνεται καθαρά η εντυπωσιακή απόδοση των μονοθεσίων της νέας γενιάς F1. Πρόκειται για τα ταχύτερα μονοθέσια που έχουν φτιαχτεί ποτέ στην ιστορία του αθλήματος”.

 

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.