Pirelli. Συνεχίζει να πρωτοπορεί

Όπως συνέβη με τα Cinturato radial ελαστικά τη δεκαετία του 1950 και τα πολύ χαμηλού προφίλ P Zero της δεκαετίας του 1980, η Pirelli προαναγγέλλει μία νέα εποχή στην κατασκευή ελαστικών. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Pirelli παρουσιάζει δύο καινοτομίες:

-Χρωματιστές εκδόσεις των ελαστικών P Zero και Winter Sottozero, για τις οποίες οι μηχανικοί της Pirelli έχουν εξελίξει καινοτόμα υλικά και συστήματα προστασίας που εγγυώνται τη ζωντάνια και αντοχή των χρωμάτων.

-Pirelli Connesso: πλατφόρμα ενσωματωμένη στα ελαστικά P Zero ή Winter Sottozero που προορίζεται για την αγορά αντικατάστασης (απλή μαύρη ή χρωματιστή), η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό μέσω εφαρμογής, χάρη σε έναν αισθητήρα στο εσωτερικό τοίχωμα του ελαστικού. Αυτή η εφαρμογή παρέχει ζωτικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του ελαστικού καθώς και μία σειρά  εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Παράλληλα με τις στάνταρ εκδόσεις των P Zero και Winter Sottozero, οι οδηγοί θα έχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές όταν χρειαστεί να αλλάξουν ελαστικά, με δυνατότητα συνδυασμού χρωμάτων και αισθητήρων που επιθυμούν. Οι δύο καινοτομίες υπογραμμίζουν την είσοδο της Pirelli ως πρωτοπόρου στον ψηφιακό κόσμο των ελαστικών και αποτελούν τμήμα της ‘tailor-made’ στρατηγικής της Ιταλικής φίρμας. Η στρατηγική αυτή στοχεύει στη δημιουργία ελαστικών, ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε οδηγού: ικανοποιώντας τις απαιτήσεις εξατομίκευσης και παράλληλα λαμβάνοντας υπόψη σημαντικά θέματα ασφάλειας, επιδόσεων και κατανάλωσης. Οι χρωματιστές εκδόσεις ελαστικών είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία άμεσα για τις σειρές P Zero και Winter Sottozero στην κατηγορία prestige, από τη διάσταση 19-ιντσών και πάνω, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και στην αγορά  premium αυτοκινήτων. Το σύστημα Pirelli Connesso θα διατίθεται αρχικά από τη διάσταση 19-ιντσών και πάνω με τα P Zero και Winter Sottozero για αυτοκίνητα prestige. Η πρώτη χώρα που θα διατίθεται θα είναι η Αμερική από το καλοκαίρι του 2017, όπου η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί σε συνδυασμό με κορυφαίες εταιρείες από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Μετά τις ΗΠΑ, το Pirelli Connesso θα διατίθεται σε βασικές αγορές της Ευρώπης και Άπω Ανατολής.

Οι καινοτομίες που λανσάρει η Pirelli με τις χρωματιστές εκδόσεις των ελαστικών P Zero και Winter Sottozero είναι δυο: η ποικιλία των διαθέσιμων χρωμάτων, και η αντοχή των χρωμάτων στα πλευρικά τοιχώματα, χάρη σε μία επαναστατική και αποκλειστική τεχνολογία της Pirelli. Οι μηχανικοί της εταιρείας βασίστηκαν στην εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τη Formula 1, όπου χρησιμοποιούνται χρωματιστά ελαστικά από το 2011, για τη βελτίωση ενός καινοτόμου συστήματος σήμανσης. Πιο συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί ένα νέο υλικό που λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση της λάμψης και την αποφυγή του θαμπώματος λόγω της πολυετούς χρήσης, χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις. Οι πρώτες χρωματιστές εκδόσεις των ελαστικών P Zero έχουν ήδη κάνει το ντεμπούτο τους τους τελευταίους μήνες ως πρωτότυπα με μοντέλα Pagani, Lamborghini και McLaren, ενώ από το καλοκαίρι θα διατίθενται για Ferrari, Aston Martin, Porsche και Bentley. Σταδιακά θα επεκταθούν και σε premium μοντέλα παγκοσμίως κορυφαίων κατασκευαστών.

Το Pirelli Connesso αποτελείται από έναν αισθητήρα ενσωματωμένο στο ελαστικό που είναι συνδεδεμένος με το Pirelli Cloud και μία εφαρμογή smartphone, δημιουργώντας μία διεπαφή που επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν συνεχώς με τα ελαστικά. Ο αισθητήρες ζυγίζει μόλις μερικά γραμμάρια και δεν έχει καμία επίπτωση στις φυσικές επιδόσεις του ελαστικού. Αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση κάθε ελαστικού και αποστέλλει δεδομένα σε μία κεντρική μονάδα ελέγχου και στο Pirelli Cloud, που μαζί αποτελούν τον αληθινό εγκέφαλο του συστήματος Connesso. Εδώ γίνεται η επεξεργασία των πληροφοριών και ακολουθεί η μεταφορά τους στην εφαρμογή του τελικού χρήστη.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.