Επίσημο: Η Opel μέρος του PSA Group

Η συμφωνία έκλεισε στα €2.2 εκατομμύρια

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Όπως είχε κυκλοφορήσει, η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ PSA Group και General Motors για το μέλλον της Opel (και της Vauxhall) ήταν κάτι τυπικό και έγινε σήμερα το πρωί. Εν αναμονή αναδιοργανώσεων και έγκρισης της συμφωνίας από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017, οι δύο κολοσσοί της βιομηχανίας αυτοκινήτου ανακοίνωσαν πως έφτασαν σε συμφωνία υπό την οποία η θυγατρικές της GM, Opel και Vauxhall καθώς και οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της GM Financial θα ενωθούν με το PSA Group με αξία συναλλαγής τα €1.3 και 0.9 δισεκατομμύρια αντίστοιχα. Έτσι, το PSA Group θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αυτοκινήτου στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 17%.

“Είμαστε περήφανοι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις Opel και Vauxhall και δεσμευόμαστε για την συνέχιση της εξέλιξης της εταιρίας και την επιτάχυνση της ανάκαμψης.

Πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της Opel και της Vauxhall θα επιταχυνθεί σημαντικά με την στήριξή μας, ενώ ταυτόχρονα θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις της GM στους εργαζομένους των Opel/Vauxhall.”

Δήλωσε ο Carlos Tavares, Πρόεδρος του Δ.Σ. του PSA Group. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Mary Barra, CEO της General Motors.

“Είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι μαζί, η GM, οι συνάδελφοι μας στις Opel/Vauxhall και το PSA Group δημιουργήσαμε μία νέα ευκαιρία για την βελτίωση των μακροπρόθεσμων επιδόσεων των εταιριών μας, χτίζοντας πάνω στην επιτυχία της πρότερης συμμαχίας μας.

Για την GM, αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην δουλειά που γίνεται για την βελτίωση των επιδόσεών μας. […] Πιστεύουμε ότι αυτό το νέο κεφάλαιο τοποθετεί την Opel και την Vauxhall σε μία ισχυρότερη θέση μακροπρόθεσμα και κοιτάμε μπροστά, στην συμμετοχή μας σε μελλοντικές επιτυχίες και στην δυνατότητα δημιουργίας αξίας με την PSA, μέσα από την συνεχιζόμενη συνεργασία σε υπάρχοντα, συναρπαστικά projects.”

Όπως είπαμε, οι Opel/Vauxhall κόστισαν στο PSA Group 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της GM Financial, 0.9 δισεκατομμύρια. Η συναλλαγή περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις των Opel/Vauxhall, συμπεριλαμβανομένων των εταιριών, 6 εργοστασίων συναρμολόγησης και 5 κατασκευής εξαρτημάτων, 1 κέντρο εξέλιξης στο Russelsheim και περίπου 40.000 εργαζόμενους. Η General Motors θα κρατήσει το κέντρο εξέλιξης στο Torino της Ιταλίας. Επίσης, οι Opel/Vauxhall θα συνεχίσουν να επωφελούνται από εξαρτήματα πνευματικής ιδιοκτησίας GM, μέχρι τα οχήματά τους, προοδευτικά, να μεταβούν σε πλατφόρμες του PSA Group μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.