Πίνακας οργάνων-transformers για τη νέα McLaren Super Series

Η McLaren συνεχίζει την καμπάνια teasers για τη νέα Super Series της και το τελευταίο, μας δείχνει τον πρωτοποριακό και άκρως high-tech ψηφιακό πίνακα οργάνων του μοντέλου. Ήταν δεδομένο ότι η Αγγλική εταιρία θα ακολουθήσει τον δρόμο του ψηφιακού πίνακα οργάνων αλλά αυτό που μας παρουσιάζει τώρα, δεν ήταν εύκολο να προβλεφθεί.

Γιατί το νέο McLaren Driver Interface όπως ονομάζει η εταιρία ολόκληρο το σύστημα, αποτελείται από δύο ξεχωριστές οθόνες, αλουμινένιους διακόπτες και άφθονο δέρμα, “επιβεβαιώνοντας το μίγμα χειροποίητης πολυτέλειας και καινοτόμας τεχνολογίας που είναι εγγενές στην McLaren”. Η μία οθόνη αφής, αυτή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης έχει διαγώνιο 8 ιντσών και βρίσκεται προφανώς στην κεντρική κονσόλα. Τίποτα το ιδιαίτερο εδώ.

Η άλλη όμως, ονομάζεται Folding Driver Display και αντικαθιστά τον συμβατικό πίνακα οργάνων. Προσφέρει δύο modes λειτουργίας. Στο Full Display Mode, το Folding Driver Display προβάλει διάφορες πληροφορίες στην “όρθια” TFT οθόνη. Πληροφορίες που αλλάζουν ανάλογα με το mode οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός – Comfort, Sport ή Track. Στο Slim Display Mode όμως, που ενεργοποιείται είτε με το πάτημα ενός κουμπιού είτε αυτόματα, η οθόνη “υποχωρεί” και προβάλει μόνο τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες σε μία πολύ λεπτή οθόνη. Σύμφωνα με την McLaren, αυτό είναι το ιδανικό mode όταν ο οδηγός δεν θέλει να αποσπάται η προσοχή του από μεγάλο όγκο πληροφοριών. Αξίζει να δεις το πολύ σύντομο video που ακολουθεί για να καταλάβεις τον τρόπο λειτουργίας του Folding Driver Display.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.