Νέα στοιχεία του Volvo XC60 στη δημοσιότητα

Η Volvo ανακοίνωσε την παρουσίαση του ολοκαίνουριου XC60 πριν από λίγες ημέρες, ξεκινώντας παράλληλα την teaser καμπάνια για το μοντέλο και δεν φαίνεται πως έχει διάθεση να σταματήσει ή να επιβραδύνει. Η Σουηδική εταιρία “ανέβασε” δύο φωτογραφίες ακόμα στο Ολλανδικό site της, επιβεβαιώνοντας ότι το μοντέλο που θα δούμε στην έκθεση της Γενεύης είναι όντως το XC60.

Το νέο XC60 θα είναι το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο που θα βασίζεται στην Scalable Premium Architecture (SPA) της εταιρίας και η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα (πιθανώς και τρικύλινδρα μελλοντικά) σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που δεν θα ξεπερνούν σε χωρητικότητα τα 2 λίτρα. Κατά πάσα πιθανότητα, αργότερα θα προστεθεί στην γκάμα και μία υβριδική έκδοση ενώ δεν αποκλείεται και το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτρικού XC60.

Σχεδιαστικά, είναι λογικό και αναμενόμενο το νέο Volvo XC60 να αντλεί στοιχεία από την σειρά 90. Στοιχεία όπως τα “Thor’s Hammer” εμπρός φωτιστικά σώματα αλλά και τα επίσης χαρακτηριστικά πίσω φώτα. Όμως και τα δύο φαίνεται πως έχουν υποστεί κάποιες αλλαγές ώστε να εντάσσεται μεν το XC60 στην σχεδιαστική ταυτότητα της Volvo χωρίς όμως να είναι αντιγραφή και σμίκρυνση των μεγάλων “αδερφών” του. Αντίστοιχα επηρεασμένο θα είναι και το εσωτερικό, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και τεχνολογίας με το Sensus Connected Touch σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης να προέρχεται από την σειρά 90.

Όπως έχουμε πει, η παρουσίαση του νέου Volvo XC60 θα γίνει στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη ενώ σήμερα μέσα στην ημέρα θα έχουμε ένα ακόμη θέμα σχετικά με το XC60 που αφορά σε τρία νέα συστήματα ασφάλειας που θα φέρει το Σουηδικό μοντέλο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.