Με 129 χλμ. αυτονομίας το ηλεκτρικό Honda Clarity

Τη στιγμή που οι κατασκευαστές προσπαθούν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο του “range anxiety” ώστε να πείσουν ολοένα και περισσότερους πελάτες να προτιμήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους, η Honda αποφάσισε να λανσάρει την ηλεκτρική έκδοση του Clarity με αυτονομία που δεν ξεπερνά τα 129 χιλιόμετρα! Όμως η Ιαπωνική εταιρία δικαιολόγησε την απόφαση της:

“Μία “κολώνα” της Honda είναι η προσφορά προσιτών αυτοκινήτων και τι θα έκανε στην μάρκα ένα αυτοκίνητο με μεγάλη αυτονομία αλλά πάρα πολύ υψηλή τιμή; Οι περισσότεροι πελάτες μας δεν θα μπορούσαν να το αποκτήσουν.”

Δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Εξέλιξης Περιβαλλοντικών Επιχειρήσεων της Honda of America, Steve Center. Για να το πούμε πιο πρακτικά, η Honda έπρεπε να “αντιμετωπίσει” την παράμετρο που λέγεται μέγεθος του αυτοκινήτου και να προσφέρει ένα αυτοκίνητο με τιμή που δεν θα υπερέβαινε τα $35.000 προ κινήτρων. Το κατάφερε αυτό, αλλά πού αφήνει το συγκεκριμένο μοντέλο η συνειδητή επιλογή της εταιρίας;

Το ηλεκτρικό Honda Clarity με τα 129 χιλιόμετρα αυτονομίας που προσφέρει, υπολείπεται σημαντικά του Chevrolet Volt για παράδειγμα. Το Volt έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 380 χιλιόμετρα, από την άλλη όμως, είναι σαφώς μικρότερο του Clarity. Το Tesla Model 3 θα έχει παρεμφερές μέγεθος με το Clarity και μεγαλύτερη αυτονομία (περί τα 350 χιλιόμετρα) αλλά δεν είναι διαθέσιμο ακόμα. Το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq είναι αυτό που μοιάζει αρκετά με το Honda Clarity αλλά ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι φήμες που κάνουν λόγο για αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα $30.000 προ κινήτρων και αυτονομία που θα πλησιάζει τα 200 χιλιόμετρα. Η ουσία είναι ότι σε αυτή την τιμή και αυτό το μέγεθος αυτοκινήτου, πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί. Η Honda τους έκανε και περιμένει να δει τα αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.