Το νέο Volvo XC60 “κρύβεται” σε κοινή θέα

Καταιγισμός teasers από την Volvo και δικαιολογημένα, αφού πρόκειται για ένα μοντέλο που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο του best seller για την Σουηδική εταιρία, όπως άλλωστε είναι και το υπάρχον μοντέλο. Έπειτα από την teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από 2 ημέρες, η Volvo δημοσίευσε δύο ακόμα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μέρη του επερχόμενου XC60.

Η πρώτη, δείχνει καλύτερα τα “Thor’s Hammer” εμπρός φωτιστικά σώματα που είναι ελαφρώς διαφορετικά από αυτά του μεγαλύτερου αδερφού, XC90. Βλέπουμε πως η εξωτερική πλευρά έχει “εξομαλυνθεί” λίγο ενώ η εσωτερική μοιάζει να επεκτείνεται ελαφρώς προς την μάσκα – περίπου όπως στα φωτιστικά σώματα της BMW.

Η δεύτερη από την άλλη (η κεντρική του άρθρου), είναι αυτή που μας δείχνει σε μεγάλο βαθμό το προφίλ του νέου XC60. Το αυτοκίνητο καλύπτεται από ένα ελαφρύ πέπλο αλλά  φαίνεται ξεκάθαρα η ακμή που διατρέχει το μήκος του αμαξώματος στο ύψος της “shoulder line” και τα πίσω φωτιστικά σώματα με τα νέα γραφικά. Αχνοφαίνονται επίσης οι ζάντες ελαφρού κράματος αλλά ούτως ή άλλως εκεί δεν περιμένουμε σημαντικές εκπλήξεις.

Να θυμίσω ότι το νέο Volvo XC60 θα είναι το τέταρτο μοντέλο της Σουηδικής εταιρίας που θα βασίζεται στην Scalable Premium Architecture και πως κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιεί τους ίδιους κινητήρες με τα μεγαλύτερα αδερφάκια του. Η Volvo έχει δηλώσει ότι το downsizing ήρθε για να μείνει, οπότε δεν περιμένουμε πολυκύλινδρους κινητήρες στην γκάμα του XC60. Ωστόσο μάλλον μπορούμε να περιμένουμε κάποιου είδους υβριδική έκδοση – αν όχι άμεσα, κάποιους μήνες μετά το λανσάρισμα στην αγορά. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε πάντως στις 7 Μαρτίου, οπότε η Volvo θα αποκαλύψει το νέο XC60.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.