Αξιοπιστία: Κορυφαίες οι Lexus και Porsche, ουραγός η Fiat

Για 28η χρονιά, η J.D. Power δημοσιεύσε την Ετήσια Έρευνα Αξιοπιστίας της. Μία έρευνα που για φέτος, εξετάζει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν 35.186 ιδιοκτήτες οχημάτων MY2014 στις Η.Π.Α. Η αξιοπιστία ενός οχήματος ορίζεται από τον αριθμό των προβλημάτων ανά 100 οχήματα (PP100) – με το χαμηλότερο σκορ να υποδηλώνει, προφανώς, καλύτερη αξιοπιστία. Να σημειώσουμε επίσης ότι η έρευνα καλύπτει 177 διαφορετικά προβλήματα που τοποθετούνται σε 8 κατηγορίες.

Στην κορυφή της λίστας για το 2017, βρέθηκαν ισόβαθμες (110 PP100) η Lexus και η Porsche. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά που η Lexus κατακτά την πρώτη θέση! Στην 3η θέση, βελτιωμένη κατά 1 θέση βρίσκεται η Toyota με 123 PP100 ενώ ακολουθούν οι Buick (126 PP100) και η Mercedes-Benz (131 PP100). Η εταιρία που σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, είναι η Hyundai που βρίσκεται στην 6η θέση, με την BMW, την Chevrolet, την Honda, την Jaguar και την KIA να την ακολουθούν. Ο μέσος όρος για φέτος, ήταν τα 156 PP100, αυξημένος κατά 4 PP100 σε σύγκριση με το 2016, γεγονός που αποδίδεται σε προβλήματα σχετικά με την τεχνολογία που προσφέρουν οι κατασκευαστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατηγορία “Ήχος/Επικοινωνία/Ψυχαγωγία/Πλοήγηση” η οποία αποτελεί το 22% των συνολικών προβλημάτων που αναφέρθηκαν!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι πάρα πολύ χαμηλά στη λίστα, για την ακρίβεια στην τελευταία θέση της, βρίσκεται η Fiat με 298 PP100 ενώ ανεβαίνοντας βρίσκουμε την Jeep (209 PP100), την Infiniti (203 PP100), την Dodge (187 PP100), την Ram και την Ford (183 PP100) και τις Mitsubishi, Land Rover και Nissan. Αναλυτικά τις εταιρίες και την θέση που κατέλαβαν, μπορείς να δεις στον πίνακα που ακολουθεί.

Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες, η Toyota πήρε βραβείο σε 10 από τις 18 συνολικά κατηγορίες και έγινε η εταιρία με τον μεγαλύτερο αριθμό βραβείων σε μία χρονιά. Τα μοντέλα που ξεχώρισαν ήταν τα εξής: Lexus ES, Lexus GS, Lexus RX, Toyota Avalon, Toyota Camry, Toyota FJ Cruiser, Toyota Prius, Toyota Prius V, Toyota Sienna και Toyota Venza. Το Camry μάλιστα σημείωσε το χαμηλότερο PP100 σκορ απ’ όλα τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην έρευνα! Αξιόλογη ήταν και η επίδοση της General Motors που κέρδισε 4 βραβεία με τα Chevrolet Camaro, Chevrolet Sonic, Chevrolet Silverado HD και Chevrolet Tahoe. Οι υπόλοιποι νικητές των κατηγοριών τους, ήταν τα: Ford F-150, Honda Ridgeline, Mercedes-Benz GLK και Volkswagen Tiguan.

“Βλέπουμε ότι οι αγοραστές αποφεύγουν μοντέλα με κακή φήμη όσον αφορά στην αξιοπιστία, οπότε οι κατασκευαστές δεν μπορούν να παραμελήσουν την ποιότητα – ειδικά στα best sellers τους.

Ενώ πολλά ακριβά και niche οχήματα έχουν εξαιρετική ποιότητα, οι περισσότεροι καταναλωτές ψωνίζουν στις mainstream κατηγορίες. Τα καλά νέα είναι ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να αγοράσουν ένα αξιόπιστο όχημα.”

Δήλωσε ο Dave Sargent, Αντιπρόεδρος global automotive στην J.D. Power.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.