Οι Iannone & Rins δοκιµάζουν τη νέα GSX-R 1000R στο Phillip Island

Οι νέοι αναβάτες motoGP της Suzuki Andrea Iannone & Alex Rins δοκίµασαν τη νέα GSX-R1000R στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία. Η δοκιµή έγινε στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσµιας δηµοσιογραφικής παρουσίασης της νέας ιαπωνικής superbike. Παρά τις σχετικά κακές καιρικές συνθήκες, οι δυο εργοστασιακοί αναβάτες δοκίµασαν τη νέα GSX-R στη γρήγορη και συναρπαστική αυστραλιανή πίστα. Εξαιτίας των αγωνιστικών γονιδίων της νέας 1000R, οι συγκρίσεις µε τη MotoGP αδερφή της ήταν αναπόφευκτες. Οι δυο µοτοσυκλέτες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αφού η τεχνολογία τους έχει εξελιχθεί στους αγώνες MotoGP. Η νέα GSX-R 1000R είναι η πιο βελτιωµένη sport µοτοσυκλέτα της κατηγορίας της και η τελευταία της έκδοση παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Κολωνίας το περασμένο φθινόπωρο. Η GSX-RR των 1.000 κ.εκ. µε τους 202 ίππους και τα 203 κιλά είναι η πρώτη µοτοσυκλέτα παραγωγής µε αναλογία κιλού ανά ίππο 1:1. Εάν αυτό δεν αρκεί για να συγκριθεί µε την MotoGP αδελφή της, η έκδοση R της GSX-R 1000 που δοκίµασαν οι Iannone & Rins είναι επιπρόσθετα εξοπλισµένη µε quick shifter, launch control, Motion Track Traction Control System και Motion Track ABS, το οποίο ελέγχεται από τη µονάδα IMU (Inertial Measurement Unit), καθώς και πιρούνι Showa BFF και πίσω ανάρτηση BFRC “lite”.

Andrea Iannone: “Για µοτοσυκλέτα παραγωγής, η GSX-R 1000R πραγµατικά µε εντυπωσίασε. Ο κινητήρας είναι πολύ δυνατός, αλλά ο χειρισµός του φιλικός ακόµα και στους όχι και τόσο έµπειρους αναβάτες. Ταυτόχρονα, η µοτοσυκλέτα είναι αρκετά επιθετική και για τους έµπειρους. Ο χειρισµός της είναι εξαιρετικός. Για µια ακόµα φορά η Suzuki απέδειξε την ικανότητά της στην κατασκευή ευέλικτων και δυνατών µοτοσυκλετών. Το πιο εντυπωσιακό ήταν η ταχύτητα εισόδου στις στροφές της πίστας. Μου θύµισε όλα όσα βρήκα στη MotoGP µοτοσυκλέτα µου. Μου άρεσε επίσης το κιβώτιο ταχυτήτων. Το quick shifter είναι µαλακό και ακριβές και προσφέρει άνεση στην οδήγηση.”

Αlex Rins: “Ο χειρισµός της GSX-R 1000R είναι εντυπωσιακός. Είναι εύχρηστη και σου δίνει µεγάλη σιγουριά στην οδήγηση, όποιο είδος αναβάτη και αν είσαι. Η ισχύς του κινητήρα είναι απίστευτη αλλά την ίδια στιγµή και πολύ εύκολη στο να τη διαχειριστείς. Γενικά, οι αντιδράσεις της µοτοσυκλέτας είναι απόλυτα προβλέψιµες και αποτελεσµατικές. Σου δίνει την αίσθηση µιας αγωνιστικής µοτοσυκλέτας, πολύ σταθερής στα φρένα. Έχει εξαιρετική ταχύτητα εισόδου στις στροφές µε εντυπωσιακή δύναµη. Μπορείς να απολαύσεις την οδήγηση µαζί της.”

Toυ Νίκου Βιτσιλάκη

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.