Η Taxibeat εξαγοράστηκε από θυγατρική της Daimler

Εχθές ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Taxibeat, μία εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή για κλήση και κράτηση ταξί με περισσότερους από 540.000 πελάτες και 8.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική, εξαγοράστηκε από την MyTaxi – μία εταιρία που εξαγοράστηκε από την Daimler AG το 2014. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξαγορά συμφωνήθηκε στα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η Ελληνική εταιρία, “μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η MyTaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της” ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η MyTaxi είναι η πρώτη εφαρμογή για κλήση και κράτηση ταξί στον κόσμο (με έτος παρουσίασης το 2009)  και έχει πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς σε περισσότερες από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες!

Προς το παρόν πάντως, η εφαρμογή θα παραμείνει ίδια και οι χρήστες θα μπορούν να την χρησιμοποιούν όπως και πριν. Μέσα στους επόμενους μήνες όμως, όταν οι τεχνικοί του Taxibeat και του MyTaxi ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, οι δύο εφαρμογές θα ενοποιηθούν. Για τους πελάτες, αυτό σημαίνει ότι με μία εφαρμογή θα είναι σε θέση να εξυπηρετούνται σε δεκάδες πόλεις ανά την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων φυσικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης) ενώ από την άλλη, για τους οδηγούς ταξί, το target group διευρύνεται με την προσθήκη τουριστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή MyTaxi στις χώρες τους.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.