Νέο Nissan Micra. Ένα μεγάλο μικρό

Με την διαπίστωση πως οι Ευρωπαίοι γίνονται ολοένα και ψηλότεροι, η Nissan αντιμετώπισε κατά τη δημιουργία του νέου MICRA μια μεγάλη πρόκληση. Για παράδειγμα,  οι   Ολλανδοί και οι Σκανδιναβοί ανήκουν και επισήμως στους ψηλότερους λαούς παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο μέσος Ολλανδός σήμερα έχει ύψος 1,82 μέτρα περίπου. Η διαφοροποίηση στο ύψος των ανθρώπων αποτέλεσε το έναυσμα για μια συναρπαστική πρόκληση, που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι  μηχανικοί της Nissan, στη φάση της ανάπτυξης του νέου MICRA. Για την ακρίβεια, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό χώρο στο νέο μοντέλο  που όχι μόνο θα παρέχει εξαιρετική άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες  ανεξαρτήτως ύψους,  αλλά αυτό να γίνει πράξη  σε ένα supermini με εξωτερικό μήκος μόλις 3.999 χιλιοστά.

Η ομάδα στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan (NTCE),  στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου,  ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτή την  πρόκληση. Έτσι, το νέο MICRA έχει κορυφαίο εσωτερικό χώρο για τους εμπρός επιβάτες,  που οφείλεται εν μέρει σε μια πρωτοποριακή  προσέγγιση. Με το ψηλότερο εργαζόμενο στο NTCE να είναι 2 μέτρα και τον κοντύτερο στα 1,52 μέτρα, επιτυγχάνεται μια ευρεία πληροφόρηση που αποδείχθηκε χρήσιμη στη δημιουργία του ευρύχωρου εσωτερικού του νέου MICRA. Από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας ανάπτυξης του νέου μοντέλου, η κορυφαία στην κατηγορία άνεση και προσαρμοστικότητα τόσο για ψηλούς όσο και για μικρόσωμους οδηγούς, αναγνωρίστηκε από τη Nissan ως ένας από τους βασικούς παράγοντες  έλξης πελατών από μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλα.

Με βάση το παραπάνω κριτήριο, οι υποψήφιοι αγοραστές αναζητούν επιπλέον έναν εξαιρετικό σχεδιασμό που εστιάζει στην χρήση ποιοτικών υλικών στην καμπίνα. Έτσι, την ώρα που  η ομάδα του Lee εργαζόταν προσεκτικά λαμβάνοντας υπόψη τους διαφορετικούς σωματότυπους,  οι σχεδιαστές της Nissan εργάζονταν για να δημιουργήσουν ένα  πραγματικά ενθουσιώδες εσωτερικό. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι ένα εντυπωσιακό  σχήμα ταμπλό,  με ένα συναρπαστικό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής (εκτός της βασικής έκδοσης). Η διχρωμία των  υλικών στο  ταμπλό σε συνδυασμό με τα μαλακής υφής υλικά που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες εξατομίκευσης και ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Το νέο Nissan MICRA  κατασκευάζεται στην Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.