Volvo. Aσφαλώς τα ασφαλέστερα

Πρόκειται για μία πραγματική "ασφαλέστατη" γκάμα αυτοκινήτων

Το ότι η Volvo είναι μία αυτοκινητοβιομηχανία η οποία ανέκαθεν επένδυε πολλά στον τομέα της ασφάλειας, είναι ένα γεγονός γνωστό. Πλέον είναι και μη αμφισβητήσιμο σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της επένδυσης και της προσπάθειας αυτής καθώς τα πρόσφατα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Euro NCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών ασφάλειας για τα νέα αυτοκίνητα, επιβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κορυφαία θέση που κατέχει η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία στην ασφάλεια. Από το 1997 που ιδρύθηκε ο Euro NCAP και έπειτα από δοκιμές χιλιάδων αυτοκινήτων, τα τρία μοντέλα που σημείωσαν την καλύτερη επίδοση ανήκουν – και τα τρία – στη Volvo! Το μοναδικό αυτό επίτευγμα έγινε πραγματικότητα έπειτα από την κορυφαία επίδοση που σημείωσαν τα Volvo S90 και V90 στον τελευταίο κύκλο δοκιμών που διεξήγαγε ο οργανισμός. Σε αυτές, τα δύο νέα μοντέλα τηςVolvo επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και μάλιστα ήταν τα πρώτα αυτοκίνητα στην ιστορία των δοκιμών που βαθμολογήθηκαν με τo μέγιστο των έξι πόντων στην Αυτόνομη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης για Πεζούς και συνολική επίδοση πέντε αστέρων το καθένα.

Ως αποτέλεσμα, τα S90 και V90, μαζί με το Volvo XC90 που είχε δοκιμαστεί από τον οργανισμό παλαιότερα, βρίσκονται στο βάθρο των μοντέλων που έχουν σημειώσει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην εικοσαετή ιστορία του Euro NCAP! Εμβαθύνοντας σε λεπτομέρειες, το XC90 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που – το Σεπτέμβριο του 2015 – κατέκτησε το μέγιστο της βαθμολογίας στη δοκιμή Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης σε διαδικασία προσέγγισης προπορευόμενου αυτοκινήτου. Ενάμισι χρόνο μετά, τα S90 και V90 πέτυχαν την άριστη επίδοση στη διαδικασία Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης για Πεζούς. Και το πιο σημαντικό; Και τα τρία μοντέλα σημείωσαν αυτές τις επιδόσεις χάρη σε συστήματα τεχνολογίας τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό τους! Η επιτυχία της Volvo στις δοκιμές αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης οφείλεται στο ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα City Safety, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων Volvo. To City Safety ουσιαστικά ανιχνεύει πιθανούς «κινδύνους» στην πορεία του αυτοκινήτου, όπως άλλα οχήματα, σταθερά εμπόδια, πεζούς, δικυκλιστές, ακόμα και ζώα, σε όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα.

Η δοκιμή πρόσκρουσης του S90

«Όλα τα συστήματα ασφάλειας της Volvo είναι προσανατολισμένα να λειτουργούν άριστα σε πραγματικές συνθήκες, για ένα αύριο χωρίς απώλειες ζωής και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έτσι όπως έχουμε δημόσια δεσμευθεί και μέσα από το Vision 2020 (Όραμα 2020)», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), Διευθύντρια του Volvo Car Safety Centre.«Αντιπροσωπεύουν ένα πολύ σημαντικό βήμα στην πρωτοπορία της Volvoστην αυτόνομη οδήγηση, την οποία θεωρούμε κομβική για τη μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων», πρόσθεσε.

 Η δοκιμή Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης για Πεζούς του Euro NCAPέχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξετάζει τα συστήματα ανίχνευσης πεζών των αυτοκινήτων κάτω από τρία διαφορετικά σενάρια:

–      Ενήλικας εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στην πορεία του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού

–      Ενήλικας διασχίζει κάθετα το δρόμο από την πλευρά του συνοδηγού, με δύο διαφορετικές δοκιμές αυτού του σεναρίου να πραγματοποιούνται

–      Παιδί διασχίζει το δρόμο αιφνιδιαστικά, προερχόμενο ανάμεσα από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα από την πλευρά του συνοδηγού

To City Safety ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό της σειράς 90 της Volvo

 

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.