Επίκειται συγχώνευση PSA Group και Opel;

Σε μία κίνηση που αν διεκπεραιωθεί θα αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αυτοκινητιστικό τοπίο στην Ευρώπη, το PSA Group που περιλαμβάνει τις Peugeot, Citroen και DS, εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά την εξαγορά της Opel από την General Motors. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από δύο έγκυρα μέσα (Reuters και Bloomberg) με το πρώτο μάλιστα να αναφέρει ότι αν οι συζητήσεις έχουν αίσιο τέλος, μία συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

Να σημειώσουμε ότι η General Motors και η PSA ήδη συνεργάζονται στην παραγωγή SUVs και minivans ενώ εκπρόσωπος της PSA επιβεβαίωσε ότι η Γαλλική εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με την GM για την επέκταση της συνεργασίας τους – χωρίς όμως να σχολιάσει περαιτέρω. Αν προχωρήσει πάντως το deal, ο συνδυασμός PSA-Opel (και Vauxhall) θα ξεπερνούσε σε μέγεθος την Renault και με μερίδιο αγοράς της τάξης του 16%, θα γινόταν το δεύτερο μεγαλύτερο group στην Ευρώπη, μετά την Volkswagen.

Όσο για τους λόγους που έφτασαν τις δύο εταιρίες σε αυτό το σημείο; Η PSA θέλει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα και να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογίες της Opel (βλ. τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων). Από την άλλη, με την πώληση της Opel, η General Motors αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή αγορά που με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και το Brexit κάθε άλλο παρά προσοδοφόρα είναι. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.