Τίτλοι τέλους για την Dodge Viper

Η Dodge Viper έφτασε στο τέλος της γραμμής. Η ιστορία της, τελειώνει στις 31 Αυγούστου του 2017, όταν η παραγωγή της 3ης γενιάς στο Conner Avenue τερματιστεί, όπως αποκάλυψε κατά στο περιθώριο της έκθεσης του Σικάγο ο επικεφαλής της φίρμας, Ralph Gilles.

Η Viper ποτέ δεν ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Όμως ήταν το τελευταίο χειροποίητο, Αμερικάνικο supercar και στην τελευταία εκδοχή του, με τον τερατώδη V10 των 8.4 λίτρων, ήταν… το συμπαθητικό outsider. Ήταν υπερβολική σε όλα της. Ήταν Αμερικάνικη χωρίς καμία διάθεση να απολογηθεί γι’ αυτό. Ενώ η Chevrolet Corvette πάντοτε είχε στο στόχαστρο τους Ευρωπαίους, η Viper στόχευε σε κάτι άλλο. Τι; Κανείς δεν ήξερε και δεν ήταν κακό αυτό γιατί η Viper ήταν supercar. Είχε την εμφάνιση και τον χαρακτήρα, ακόμα και όταν δεν είχε τις επιδόσεις. Με την ACR δε, η Dodge έδειξε ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι “αγωνιστικό για τον δρόμο” αλλά ολόκληρο το είναι της Viper ACR φώναζε ότι θα το παίξει με τους δικούς της κανόνες.

Η ημέρα της ανακοίνωσης του “θανάτου” της Viper είναι μία θλιβερή μέρα για τους petrolheads. Οι παραγγελίες έκλεισαν πριν από μερικούς μήνες και η εταιρία τώρα θα αποφασίσει πόσες μπορεί να κατασκευάσει αφού ο ρυθμός παραγωγής δεν αρκεί για να καλυφθούν οι προκαταβολές. Ευτυχώς, υπάρχει μία πάρα πολύ μικρή ελπίδα. Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles δήλωσε ότι η Viper μπορεί να μην έχει πεθάνει οριστικά και μπορεί να σηκωθεί από τις στάχτες της βασιζόμενη στην αρχιτεκτονική Giorgio της Alfa Romeo – μία αρχιτεκτονική που ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί και για μοντέλα εκτός της Ιταλικής εταιρίας. Ο χρόνος θα δείξει.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.