Τα κέρδη της Ferrari αυξάνονται ενώ “σπάει” το φράγμα των 8.000 αυτοκινήτων ανά έτος

Η Ferrari διανύει την δεύτερη χρονιά έπειτα από την ανεξαρτητοποίηση της και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα από ποτέ. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές τα κέρδη της Ιταλικής εταιρίας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 38% για το τελευταίο τρίμηνο του 2016, με οφέλη τόσο από τις αυξημένες πωλήσεις, όσο και από την μείωση της φορολογίας στην Ιταλία από το 33.2%, στο 29.5%. Την ίδια στιγμή, το περιθώριο κέρδους της Ferrari βρίσκεται σε ένα πολύ υγειές 22% το τέταρτο τρίμηνο – ένα από τα υψηλότερα στην αγορά.

Πιο σημαντικά όμως, φαίνεται να υλοποιείται το πλάνο του Sergio Marchionne που ήδη από το 2014 έλεγε ότι η Ferrari μπορεί να πουλά περί τα 10.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο χωρίς να “τραυματίζεται” η εικόνα της ως prestige κατασκευαστής, ενώ έναν χρόνο αργότερα, υποσχόταν πως η Ferrari θα πουλά 9.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2019. Το 2016 λοιπόν, η Ferrari έσπασε για πρώτη φορά το “φράγμα” των 8.000 αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει 8.014 αυτοκίνητα που αναπαριστούν αύξηση της τάξης του 5% σε σύγκριση με το 2015. Αν διατηρήσει η εταιρία αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα 3 χρόνια, θα πετύχει τον στόχο που έθεσε ο Marchionne και μάλιστα χωρίς να κατασκευάσει SUV – κάτι για το οποίο δέχεται “απίστευτες πιέσεις” όπως ανέφερε ο ίδιος.

“Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι ώστε να μην μπασταρδέψουμε την μάρκα.”

Δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.