Το Euro NCAP γιορτάζει 20 χρόνια ζωής

Περισσότερες από 78.000 ζωές έχουν σωθεί από τότε που έγιναν τα πρώτα tests του Euro NCAP, σαν αυτή την εβδομάδα 20 χρόνια πριν. Βέβαια από τότε, το Euro NCAP έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 630 βαθμολογίες και έχει δοκιμάσει περί τα 1.800 αυτοκίνητα με αθροιστικό κόστος στην περιοχή των €160 εκατομμυρίων. Αλλά η σκέψη ότι 78.000 άνθρωποι περισσότεροι θα ήταν νεκροί σήμερα αν δεν υπήρχε αυτός ο οργανισμός, με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του, είναι τρομακτική.

Τα πρώτα tests αποκάλυψαν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας σε οικογενειακά αυτοκίνητα με πολύ καλές πωλήσεις. Τότε, με την αναγκαστική αλλαγή πορείας όσον αφορά στο πώς κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα, έγινε το πρώτο βήμα. Σήμερα, 9 στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή αγορά έχουν βαθμολογία από το Euro NCAP και η βιομηχανία αυτοκινήτου στηρίζει ενεργά την θέσπιση ακόμα αυστηρότερων δοκιμών. Ως μέρος του εορτασμού της επετείου, ο οργανισμός ανέβασε και ένα video για να γίνει περισσότερο οπτική η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον τομέα της ασφάλειας.

“Το Euro NCAP έχει δώσει σε εκατομμύρια καταναλωτές την γνώση και την εμπιστοσύνη να διαλέξουν τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία μείωση στον ρυθμό προόδου όμως δεν πρέπει να πάρουμε το πόδι μας από το γκάζι. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι δρόμοι της Ευρώπης θα είναι ακόμα πιο ασφαλείς τα επόμενα 20 χρόνια, όχι μόνο για τους επιβάτες, αλλά για όλους τους “συμμετέχοντες” στην κίνηση. Ήδη δοκιμάζουμε περισσότερες εκφάνσεις της ασφάλειας ενός αυτοκινήτου απ’ ότι όταν ξεκινήσαμε το 1997 και αυτό θα συνεχιστεί. Του χρόνου, θα δοκιμάζουμε συστήματα που αναγνωρίζουν και αποφεύγουν συγκρούσεις με ποδηλάτες ή/και μοτοσυκλετιστές και ετοιμαζόμαστε για έναν δρόμο γεμάτο προκλήσεις από το 2020 μέχρι το 2025.”

Δήλωσε ο Γ.Γ. Michiel van Ratingen. Να ευχηθούμε λοιπόν χρόνια πολλά στον οργανισμό. Μακάρι να συνεχίσει να δοκιμάζει αυτοκίνητα, με ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα, ώστε να σώζει έστω και έμμεσα ακόμη περισσότερες ζωές. Γιατί αφού εμείς δεν εκτιμούμαι την ζωή μας, κάποιος πρέπει να το κάνει…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.