Νέο σήμα κατοχύρωσε η Aston Martin. Γιατί όμως;

Το σήμα της Aston Martin είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα στον κόσμο όμως η Αγγλική εταιρία κατοχύρωσε για λόγους που μόνοι οι ιθύνοντες στο Gaydon γνωρίζουν ένα νέο λογότυπο… αυτό που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία. Η πρώτη φορά που η Aston Martin κατέθεσε αίτηση για κατοχύρωση του συγκεκριμένου λογότυπου, ήταν τον Ιούλιο του 2016, πιθανώς για είδη  ρουχισμού, στυλό, ρολόγια ή κάτι παρόμοιο. Νωρίτερα όμως μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, κατατέθηκε μία δεύτερη αίτηση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει “σχεδιασμό οχημάτων και αυτοκινητιστικά πλαίσια”.

Με την πρώτη ματιά, το logo φαίνεται να είναι τυχαίες γραμμές μέσα σε έναν κύκλο όμως με λίγη φαντασία, δεν είναι δύσκολο να “δεις” το A και το M μέσα του.  Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι το νέο λογότυπο, θυμίζει λίγο το πρώτο logo της Aston Martin – αυτό που η εταιρία χρησιμοποιούσε τη δεκαετία του ’20 πριν τοποθετήσει τα φτερά.

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχουν στο μυαλό τους εκεί στο Gaydon. Μπορεί απλά να θέλουν να καλύψουν τα νώτα τους, κατοχυρώνοντας ένα σήμα σε περίπτωση που αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν, όπως αυτοί αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν. Αξίζει πάντοτε να αναφέρουμε ότι η κατοχύρωση ενός ονόματος, σήματος ή οτιδήποτε άλλου δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάτι ετοιμάζεται. Μπορεί η εκάστοτε εταιρία να θέλει απλά να προστατεύσει μία ιδέα και να έχει ανοιχτές τις επιλογές της. Θα δείξει…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.