Έρευνα: Η βιομηχανία αυτοκινήτου πιστεύει ότι το υδρογόνο είναι το μέλλον

Μία έρευνα που έγινε σε 1.000 στελέχη της βιομηχανίας αυτοκινήτου από 42 χώρες, παρέχει ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Συμπεράσματα για την τρέχουσα κατάσταση στην βιομηχανία και την κατεύθυνση που θα κινηθεί αυτή στο μέλλον. Οι ερωτήσεις που έγιναν στα στελέχη είναι πολλές όμως ανάμεσα στο πλήθος, ξεχωρίζουν κάποιες.

Για παράδειγμα, το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες θα αποτύχουν εξαιτίας των προκλήσεων που παρουσιάζονται στην δημιουργία μίας ικανοποιητικής υποδομής ενώ το 78% πιστεύει ότι το μέλλον είναι τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα. Η πίστη των στελεχών στο υδρογόνο φαίνεται και από τις επενδύσεις που γίνονται στον τομέα, ειδικότερα με την δημιουργία του Hydrogen Council και την επένδυση €10 δισεκατομμυρίων σε 5 χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η μετάβαση θα είναι εύκολη ή γρήγορη. Από την άλλη, το 53% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι οι πετρελαιοκινητήρες θα “πεθάνουν” ή τουλάχιστον θα είναι κοινωνικά μη-αποδεκτοί που επί της ουσίας, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Το μέλλον των μηχανών εσωτερικής καύσης γενικότερα πάντως δεν είναι και τόσο δυσοίωνο αφού το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα αυτοκίνητα με Μ.Ε.Κ. θα συνεχίσουν να είναι σημαντικά για αρκετό καιρό ακόμα παρά το γεγονός ότι τα στελέχη προβλέπουν μείωση της παραγωγής τους μέχρι το 2023.

Όμως δεν είναι μόνο τα powertrains που αλλάζουν. Έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους τεχνολογίες που θα ταράξουν συθέμελα την βιομηχανία αυτοκινήτου και το 68% των στελεχών που ρωτήθηκαν, πιστεύουν ότι τα παραδοσιακά κριτήρια αγοράς δεν θα καθορίζουν την απόκτηση ενός αυτοκινήτου. Ήδη στοιχεία όπως η συνδεσιμότητα, οι υπηρεσίες που συνοδεύουν την αγορά και άλλα που δεν έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο καθεαυτό, παίζουν τον ρόλο τους όμως στο μέλλον, αυτός ο ρόλος θα είναι πολύ πιο σημαντικός. Χαρακτηριστικά, το 85% πιστεύει ότι το “ψηφιακό οικοσύστημα” θα δημιουργεί μεγαλύτερα κέρδη από το ίδιο το αυτοκίνητο ενώ το 83% περιμένει μία σημαντική αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Η έρευνα είναι μεγάλη και ενδελεχής και σε προτρέπω να της ρίξεις μία ματιά στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Έχει ενδιαφέρον γιατί έως έναν βαθμό, δείχνει το μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.