Αυτοκινητοβιομηχανίες και πετρελαϊκές επενδύουν στο υδρογόνο

Για πολλούς, τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι το μέλλον, αλλά ένα μεταβατικό στάδιο πριν “επικρατήσει” το υδρογόνο. Όμως για να επαληθευτεί αυτή η θεωρία, πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Πρέπει η τεχνολογία να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι βιώσιμη και εμπορεύσιμη. Γι’ αυτό αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, η BMW, η Daimler, η Honda και η Hyundai αλλά και πετρελαϊκές όπως η Royal Dutch Shell και η Total ανακοίνωσαν ένα πλάνο για να επενδύσουν €10 δισεκατομμύρια μέσα στα επόμενα 5 χρόνια!

Το Hydrogen Council του οποίου η δημιουργία ανακοινώθηκε στο Davos της Ελβετίας, περιλαμβάνει μαζί με τις προαναφερθείσες, 13 συνολικά εταιρίες και εκτός από την επένδυση στην τεχνολογία, θα αναλάβει την παρουσίαση προτάσεων στους νομοθέτες και τους έχοντες την εξουσία γενικότερα. Επίσης, με δεδομένο ότι εταιρίες όπως η Toyota, η Honda και η Hyundai ήδη έχουν εφαρμόσει την υδρογονοκίνηση με κάποια μοντέλα τους, υπάρχει η ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η υποδομή και θα αυξηθούν οι πωλήσεις παγκόσμια με την σωστή προώθηση της τεχνολογίας στο κοινό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.