Η Samsung παρουσίασε τη νέα γενιά μπαταριών της

Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να γίνει το μεγάλο επόμενο βήμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και για να τα εμπιστευτεί ο κόσμος με τα χρήματα του, πρέπει να υπάρξει πρόοδος στον τομέα των μπαταριών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες το γνωρίζουν και οι προμηθευτές το γνωρίζουν. Σαφώς υπάρχουν νέες τεχνολογίες που εξελίσσονται στα εργαστήρια ανά τον κόσμο, αλλά μέχρι να περάσουν αυτές στην παραγωγή, η Samsung SDI παρουσίασε τη νέα γενιά μπαταριών της που αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος του 2020.

Η νέα αυτή μπαταρία, θα προσφέρει αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 600 χιλιόμετρα ενώ μέσα από τις προόδους που έχουν επιτευχθεί στον τομέα της ταχυφόρτισης, θα μπορεί να φορτίσει στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 20 λεπτά, παρέχοντας αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων. Η μπαταρία θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ουγγαρία ενώ να θυμίσουμε ότι η Samsung SDI παρέχει τεχνολογία μπαταριών σε εταιρίες όπως η BMW, η Tesla και η Ford.

Εκτός όμως από τη νέα μπαταρία, η εταιρία παρουσίαση και τη νέα, πρωτότυπη  “ενσωματωμένη μονάδα μπαταρίας”. Ενώ οι συμβατικές μονάδες αποτελούνται από 12 “κελιά” και έχουν χωρητικότητα 2-3 kWh, η πρωτότυπη μονάδα της Samsung έχει περισσότερα από 24 “κελιά” και χωρητικότητα που φτάνει τις 6-8 kWh. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ενώ είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος (και ασφαλέστερη όπως αναφέρει η Samsung) η νέα μονάδα έχει κατά 10% λιγότερα εξαρτήματα και βάρος! Ένα ελπιδοφόρο σημάδι για το μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.