Συμβιβασμός ύψους $4.3 δις ανάμεσα στην Volkswagen και τις Αμερικανικές αρχές

Η Volkswagen επιβεβαίωσε εχθές ότι επετεύχθη συμβιβασμός ύψους 4.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα στην ίδια και στις εποπτικές αρχές των Η.Π.Α. αναφορικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει ποινικά και διοικητικά πρόστιμα ενώ η συμφωνία προϋποθέτει τόσο την παραδοχή ενοχής σε συγκεκριμένες παραβάσεις όσο και την επιβολή τριετούς επιτήρησης από ανεξάρτητο οργανισμό.

Σύμφωνα με τη Γερμανική εταιρία, με την επιβολή του προστίμου αναμένεται να ξεπεράσει τα 18 δισεκατομμύρια που είχε βάλει στην άκρη για την διαχείριση του προβλήματος ενώ ανέφερε ότι ο αντίκτυπος του συμβιβασμού στα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί.

Κι όλα αυτά, ενώ την Δευτέρα που μας πέρασε, το FBI συνέλαβε τον Oliver Schmidt για κατηγορίες που περιλαμβάνουν συνωμοσία για εξαπάτηση των Η.Π.Α. σχετικά με την χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Μάλιστα αυτή ίσως να μην είναι η μοναδική σύλληψη του dieselgate, αφού οι αρχές στις Η.Π.Α. θέλουν να προσάγουν κι άλλα, υψηλά ιστάμενα στελέχη. Σύμφωνα με το Bloomberg δε, αρκετά στελέχη της VW έχουν ειδοποιηθεί από τους δικηγόρους τους να παραμείνουν στην Γερμανία ώστε να αποφύγουν την σύλληψη ενώ και στην Γερμανία οι αρχές ερευνούν το αν ο πρώην CEO, Martin Winterkorn, παραπλάνησε τους επενδυτές αποκρύπτοντας πληροφορίες σχετικές με το μέγεθος του προβλήματος στις Η.Π.Α. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Winterkorn δεν είναι ο μόνος που ερευνάται. Η “παρέα” περιλαμβάνει τους Hans Dieter Poetsch (πρόεδρος) και Herbert Diess (επικεφαλής VW) παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της εταιρίας ότι κανένα μέλος του Δ.Σ. της δεν εμπλεκόταν στο σκάνδαλο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.