Σε πλατφόρμα της Alfa Romeo το επόμενο Jeep Grand Cherokee

Έκθεση αυτοκινήτου είναι οι παρουσιάσεις και τα πρωτότυπα αλλά είναι και οι συνεντεύξεις τύπου που ενίοτε βγάζουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Όπως αυτή που έχει να κάνει με την επέκταση των συνεργειών εντός της Fiat Chrysler Automobiles και πιο συγκεκριμένα, με την χρήση της πλατφόρμας “Giorgio” της Alfa Romeo από την Jeep για το επόμενο Grand Cherokee. Σύμφωνα με το μεγάλο αφεντικό της FCA, Sergio Marchionne, η εταιρία διενεργεί μία μελέτη σχετικά με την βιωσιμότητα του πλάνου και:

“Ολοκληρώνουμε την μελέτη τώρα αλλά λειτουργώ με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που λένε ότι [η πλατφόρμα Giorgio] θα είναι η βάση πάνω στην οποία θα εξελιχθεί το Grand Cherokee. Εκτός κι αν συμβεί κάτι για να αλλάξει αυτό μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.”

Να σημειωθεί ότι η πισωκίνητη αρχιτεκτονική με το όνομα Giorgio εξελίχθηκε από την FCA με  στόχο την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για διάφορα στυλ, από sedan διαφόρων μεγεθών έως SUV – κάτι στο οποίο βοηθά το γεγονός ότι είναι σχεδιασμένη και για κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Από την άλλη, το τρέχον Grand Cherokee βασίζεται σε μία πλατφόρμα με ρίζες στη συνεργασία Daimler-Chrysler που χρησιμοποιούνταν στην M-Class της Γερμανικής εταιρίας. Οπότε οποιαδήποτε σύγχρονη πλατφόρμα θα ήταν σαφής αναβάθμιση για το Jeep ενώ οι συνέργειες εντός ενός ομίλου και η δημιουργία οικονομιών κλίμακας είναι πάντοτε καλές.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.