Οι εταιρίες “οχυρώνονται” απέναντι σε Google και Apple

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις  συμβαίνουν στον τομέα της τηλεματικής, με τις εταιρίες να συνεργάζονται για την εξέλιξη κοινών standards για “εφαρμογές αυτοκινήτου”. Μία κίνηση με την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες ελπίζουν να προλάβουν τις Apple και Google από το να αναλάβουν τον έλεγχο στο πώς οι οδηγοί συνδέουν smartphones και tablets στα αυτοκίνητα τους. Οι Ford και Toyota ανακοίνωσαν ότι οι Mazda, PSA (Peugeot και Citroen), Fuji Heavy Industries (Subaru) και Suzuki συμμετέχουν στο SmartDeviceLink Consortium.

Η ομάδα αυτή έχει ως στόχο την προώθηση περισσότερων επιλογών στο πώς τα smartphones/tablets συνδέονται στα συστήματα αυτοκινήτων. Μαζί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το consortium ανακοίνωσε και την συμμετοχή των Elekrobit Automotive, Luxoft Holding και Xevo ενώ στην δήλωση του SmartDeviceLink Consortium αναφέρεται πως η Honda σκέφτεται την συμμετοχή της και πως οι Harman, Panasonic, Pioneer και QNX έχουν υπογράψει Επιστολές Προθέσεως για την συμμετοχή τους.

Η συνεργασία των εταιριών ξεκίνησε το 2011 με την Ford και την Toyota που ανησυχούσαν (και εξακολουθούν να ανησυχούν) ότι αν το CarPlay και το Android Auto καθιερωθούν ως εκ-των-ουκ-άνευ εξοπλισμός στα αυτοκίνητα, η επιρροή της Apple και της Google στην βιομηχανία θα αυξηθεί. Να σημειωθεί ότι η Toyota “αντιστέκεται” στα δύο λογισμικά δικαιολογώντας την απόφαση της με ισχυρισμούς για μείωση της ασφάλειας ενώ η Ford μόλις το 2016 αποφάσισε να τα προσφέρει στα αυτοκίνητα της. Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι με τη μεγέθυνση του consortium οι κατασκευαστές ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο της πρόσβασης σε δεδομένα του αυτοκινήτου από εφαρμογές ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.