Η VW “πληρώνει” το dieselgate σε Η.Π.Α. και Καναδά

Στο σίριαλ που χωρίς αμφιβολία θα έχει πολλά μέρη και ονομάζεται “Dieselgate” οι τελευταίες εξελίξεις έχουν να κάνουν με τις συμφωνίες του Volkswagen Group σε Η.Π.Α. και Καναδά. Συμφωνίες που σε αυτή τη φάση, θα κοστίσουν στον Γερμανικό κολοσσό $225 εκατομμύρια και 1.6 δισεκατομμύρια αντίστοιχα!

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Volkswagen, επετεύχθη συμφωνία με ομοσπονδιακό δικαστήριο στις Η.Π.Α. για την αγορά ή/και την επιδιόρθωση περίπου 80.000 αυτοκινήτων Volkswagen, Porsche και Audi που εξοπλίζονται με τον τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα. Το κόστος αυτής της διαδικασίας δεν έγινε ακόμη γνωστό. Να υπενθυμίσω ότι όπως αποδείχθηκε, τα οχήματα με αυτόν τον κινητήρα διέθεταν ένα αδήλωτο σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων που “επέτρεπε” στα οχήματα να εκπέμπουν 9 φορές περισσότερους ρύπους από το επιτρεπτό και να περνούν τα tests. Παράλληλα με την ανακοίνωση της Volkswagen, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. δήλωνε ότι η εταιρία συμφώνησε να συνεισφέρει 22 5 εκατομμύρια δολάρια για την αντιστάθμιση των υπέρμετρων εκπομπών ενώ η πολιτεία της Καλιφόρνια, σε χωριστή δήλωση, είπε ότι η Volkswagen συμφώνησε στην προσθήκη τουλάχιστον 3 ηλεκτρικών μοντέλων στην  γκάμα της μέχρι το 2020 -ένα εκ των οποίων θα είναι SUV-, στην πώληση τουλάχιστον 5.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως και στο να πληρώσει στο “Air Resources Board” της πολιτείας, 25 εκατομμύρια δολάρια.

Μία ημέρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το Volkswagen Group συμφώνησε με τις δικαστικές αρχές του Καναδά για την αγορά ή/και την επιδιόρθωση 105.000 πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Κάτι που θα κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια! Δύο δικαστήρια θα επικυρώσουν την εν λόγω συμφωνία περί τα τέλη του Μαρτίου του 2017. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Volkswagen θα πληρώσει τα έξοδα δικαστηρίου στους ιδιοκτήτες που κατέθεσαν μηνύσεις, ενώ επιπλέον αυτών των χρημάτων, θα τους αποζημιώσει με $3.800 έως $4.450 χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά τα χρήματα το κόστος επιδιόρθωσης του οχήματος ή της επαναγοράς αυτού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.