Ηλεκτρικό και για την Mitsubishi, μέσω… Renault-Nissan

Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που η Renault-Nissan Alliance αγόρασε πακέτο μετοχών της τάξης του 34% στην Mitsubishi και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα για το πώς θα συμμετέχει η τελευταία στις οικονομίες κλίμακας των δύο πρώτων. Το δημοσίευμα έρχεται από την Ιαπωνία, με την εφημερίδα Nikkei να λέει ότι την κοινή πλατφόρμα για ηλεκτρικό μοντέλο των Renault-Nissan, θα χρησιμοποιήσει και η Mitsubishi.

Αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα κόστη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της συμμαχίας και το Ιαπωνικό μέσο λέει ότι με τις τρεις εταιρίες να μοιράζονται εξαρτήματα όπως ο ηλεκτροκινητήρας, το inverter και η μπαταρία, η τιμή του Nissan Leaf μπορεί να μειωθεί έως και κατά 20% – ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό σε κάθε περίπτωση. Φυσικά, μιλάμε για το επόμενο Nissan Leaf που όπως έχουμε πει θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική του με το επόμενο Renault Zoe και αναμένεται στην αγορά μετά το 2018 και πριν το 2020.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.