Η Google μειώνει τις φιλοδοξίες της στο αυτόνομο αυτοκίνητο και γίνεται Waymo!

Σε αυτό το σημείο, δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για την συνειδητοποίηση των δυσκολιών που εμπεριέχει η κατασκευή ενός ολόκληρη αυτοκινήτου, πόσο μάλλον αυτόνομου χωρίς πεντάλ και τιμόνι  που οδήγησε στην μείωση των φιλοδοξιών της Google, ή αν γίνεται κάτι άλλο πίσω από κλειστές πόρτες. Η ουσία είναι ότι η Google επέλεξε τον δρόμο των συνεργασιών με ήδη υπάρχοντες κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να προστίθενται σε αυτό λειτουργίες όπως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών για παράδειγμα, αλλά η παραγωγή ενός ολόκληρου αυτοκινήτου μπαίνει στο συρτάρι. Και για να είμαι ειλικρινής, επειδή είμαι εκ φύσεως καχύποπτος, δεν γνωρίζω αν είχε βγει ποτέ από το συρτάρι. Δεν είμαι σίγουρος αν η Google ήθελε πραγματικά να εξελίξει ολόκληρο αυτοκίνητο σε αυτό το σημείο, ή αν απλά “έπαιζε” ένα παιχνίδι δημοσιότητας και marketing…

Όπως και να έχει, αυτή είναι πλέον η πραγματικότητα. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι το “υποκατάστημα” που είχε αναλάβει την εξέλιξη του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης, θα γίνει ξεχωριστή εταιρία, υπό την “ομπρέλα” της Alphabet φυσικά και θα ονομαστεί Waymo. Η Waymo λοιπόν, θα αρκεστεί στην συνεργασία με κατασκευαστές, όπως θα κάνει με την Chrysler και το αυτόνομο Pacifica και αυτό ίσως να είναι για το καλύτερο. Η βιομηχανία αυτοκινήτου χρειάζεται μία “κοσμογονική” αλλαγή που θα αναγκάσει την πρόοδο, αλλά αυτή δύσκολα θα γίνει από εταιρίες τεχνολογίας. Τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον όπως δείχνει η κίνηση της Google… συγγνώμη, της Waymo!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.