Οι Κινέζοι στην Ευρώπη

Έρχονται οι Κινέζοι και πως έρχονται…

Έχει καιρό που σας είχαμε ενημερώσει γιατί θέλουμε πάντα να είστε υποψιασμένοι και σε κάθε περίπτωση ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είχαμε γράψει λοιπόν για τις μεγάλες επενδύσεις που ετοιμάζουν οι Κινέζοι στον τομέα τω ν ηλεκτρικών αυτοκινήτων κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, σημειώνοντας ότι αποτελεί για αυτούς «πεδίον δόξης λαμπρόν» αφού μπορούν να μπούν στις παγκόσμιες αγορές και μάλιστα στις ποιο καταναλωτικές αγορές, χωρίς να απαιτούνται χαμηλοί ρύποι και πολλά ακόμη.

Ο «πόλεμος» λοιπόν ξεκίνησε και δεν περιορίζεται στα «απλά» επιβατικά και ελαφρά βαν και λεωφορεία αλλά ήδη έχει περάσει στα ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα. Μεγάλο παράδειγμα η Κινεζική εταιρία NextEV που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Αμερικανική αγορά το πρώτο της SUV που το τοποθετεί απέναντι από το αντίστοιχο Tesla Model X, όπως θεωρεί ο ιδρυτής τηγς εταιρίας Τζάκ Τσέγκ. Η Next EV κατασκευάζει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία από την ηλεκτρική Φόρμουλα Ένα στην οποία μετέχει και τα επιβατικά της θα κυκλοφορήσουν με το όνομα ΝΙΟ και μάλιστα γρήγορα.

Το πρώτο λέγεται ΕΡ9 και πρόκειται για ένα διθέσιο super car που αποδίδει 1.342 ίππους και έχει κόστος παραγωγής 1,2 εκατομμύρια δολάρια! Θα παρουσιαστεί σύντομα και αποτελεί την «γέφυρα» μεταξύ των επιβατικών και των SUV της εταιρίας, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδίασης του εργοστασίου Ντέιβιντ Χίλτον. Στα  υπόλοιπα χαρακτηριστικά το ΕΡ9 έχει τελική 313 χ.α.ω. και επιτάχυνση 0-200 σε 7,1 δευτερόλεπτα που το κάνει το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο!. Τέλος η αυτονομία του με πλήρη φόρτιση φθάνει στα 530 χιλιόμετρα και όπως λέει ο πρόεδρος θα είναι ισάξιο αν όχι καλύτερο από το Tesla, αλλά θα είναι φθηνότερο… Οι πωλήσεις του στην Αμερική θα αρχίσει το 2018 ή στις αρχές του 2019 ενώ είναι άγνωστο η ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

 

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.