Θα μπεί στην αυτόνομη οδήγηση

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες και εικασίες για την εμπλοκή της Apple στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Έχουμε ακούσει πρακτικά τα πάντα για το αν θα κάνει η Apple κάτι μόνη της ή αν απλά δουλεύει πάνω σε κάτι για κάποιον άλλο. Η ουσία είναι ότι η επιστολή που εστάλη στην National Highway Traffic Safety Administration από τον Steve Kenner, επικεφαλής ακεραιότητας προϊόντων του Αμερικανικού κολοσσού, είναι η πρώτη απόδειξη και επιβεβαίωση του ότι όντως, η Apple ενδιαφέρεται γι’ αυτή την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, ο Kenner γράφει ότι:

Η εταιρία επενδύει σημαντικά στη μελέτη της εκμάθησης των μηχανών και της αυτοματοποίησης και είναι ενθουσιασμένη για τις δυνατότητες αυτοματοποιημένων συστημάτων σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η μετακίνηση. Υλοποιημένα υπό τις οδηγίες της NHTSA, τα αυτόνομα οχήματα έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την ανθρώπινη εμπειρία – να αποτρέψουν εκατομμύρια συγκρούσεις και χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο και να δώσουν κίνηση σε αυτούς που δεν την έχουν.

Ωστόσο, ο Kenner προέτρεψε τους νομοθέτες να μην επιβάλλουν πολλούς περιορισμούς στις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “καθιερωμένοι κατασκευαστές και νεοεισελθόντες πρέπει να αντιμετωπίζονται όμοια”. Τέλος, η Apple λέει στην επιστολή της ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή: χαρακτηριστικό παράδειγμα το λογισμικό που θα αποφασίζει για την ασφάλεια και την νομιμότητα των οχημάτων και των επιβατών τους και θα εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και ασφάλεια μέσω του design.

Ακόμα και έτσι όμως, οι προθέσεις της Apple παραμένουν μυστήριο. Ο CEO της εταιρίας, Tim Cook έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θέλει κάτι περισσότερο από την ενσωμάτωση των τηλεφώνων της Apple στα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των αυτοκινήτων αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει ότι στελεχώνει την εταιρία ανάλογα. Αυτό που ξέρουμε ότι ο τομέας της αυτόνομης μετακίνησης θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο εγγύς μέλλον…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.