OPEL: ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ

Η οδήγηση το χειμώνα μπορεί να είναι απολαυστική, αρκεί να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι

Είναι απολαυστικό να κάνεις τσουλήθρα στο χιόνι ή τον πάγο – αρκεί να φοράς σκι ή να κάθεσαι σε έλκηθρο. Για τους οδηγούς όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Καθώς οι πρώτες παγερές νύχτες έφτασαν αιφνιδιαστικά, ήρθε η ώρα της προετοιμασίας για χειμερινές συνθήκες στους δρόμους. Αυτό ισχύει τόσο για τον οδηγό όσο και για το αυτοκίνητο. Η Opel βοηθά να αντιμετωπίσετε το ψύχος προσφέροντας πολυάριθμα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας που μειώνουν την επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής του χρόνου. Με εξοπλισμό όπως προσαρμοζόμενο σύστημα all-wheel drive, φώτα IntelliLux LED matrix, θερμαινόμενο τιμόνι ή πρόσθετο σύστημα θέρμανσης – τα οχήματα Opel είναι άριστα προετοιμασμένα για τους προσεχείς μήνες.

Τα σωστά ελαστικά και ένα καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο είναι απαραίτητα
Τα σωστά ελαστικά και ένα καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο είναι απαραίτητα

Tα χειμερινά ελαστικά διασφαλίζουν καλύτερο κράτημα στο δρόμο και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι. «Το βάθος πέλματος τεσσάρων έως πέντε χιλιοστών είναι κρίσιμης σημασίας» δήλωσε ο πρεσβευτής της μάρκας Opel, Joachim “Jockel” Winkelhock. Ο πρώην νικητής του Le Mans 24 Ωρών συνέχισε εξηγώντας ότι η σωστή αποθήκευση των ελαστικών είναι εξ ίσου σημαντική. «Το ελαστικό δεν προσφέρει πλέον τη σωστή πρόσφυση εάν είναι πορώδες – τότε αποδίδει μόνο σαν θερινό ελαστικό.» Το ίδιο σημαντικό είναι να γεμίζετε το δοχείο υγρού πλύσης παρμπρίζ με αντιψυκτικό. Αυτό αποτρέπει το πάγωμα των σωληνώσεων το νερού και των μπεκ, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες.

Η κατάλληλη τεχνολογία κίνησης σας προσφέρει επίσης ξεγνοιασιά σε παγωμένους ή ολισθηρούς δρόμους. Μοντέλα όπως τα MOKKA X, Insignia και Insignia Country Tourer βοηθούν τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν το χιόνι, τη λάσπη και τον πάγο χάρη στο adaptive all-wheel drive (AWD). Το σύστημα κατανέμει την ισχύ ανάλογα με τις ανάγκες σε κλάσματα του δευτερολέπτου, διασφαλίζοντας έτσι μέγιστη ελκτική πρόσφυση. Γενικά, το οδηγικό στυλ πρέπει να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες που σημαίνει ότι απαιτείται μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας και πιο προνοητική οδήγηση. Οι απότομοι ελιγμοί διεύθυνσης πρέπει να αποφεύγονται σε ολισθηρές συνθήκες. Και όταν τα χειμερινά ελαστικά δεν παρέχουν επαρκή ασφάλεια σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι, τότε οι αλυσίδες χιονιού είναι η μόνη λύση.

Με την κατάλληλη προετοιμασία, ο χειμώνας δεν θα μας ενοχλήσει καθόλοu
Με την κατάλληλη προετοιμασία, ο χειμώνας δεν θα μας ενοχλήσει καθόλοu

Πολλά ατυχήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα συμβαίνουν στην αρχή του ταξιδιού όταν το παρμπρίζ και τα παράθυρα δεν έχουν καθαριστεί εντελώς από τον πάγο. Επομένως, οι οδηγοί πρέπει να φεύγουν από το σπίτι λίγα λεπτά νωρίτερα από όσο συνήθως, ενώ μία ξύστρα πάγου και σπρέι για την κλειδαριά μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα. Καθαρίστε εντελώς το αυτοκίνητο από το χιόνι εάν έχει χιονίσει όλη νύχτα – ακόμα και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Έτσι οι οδηγοί που ακολουθούν δεν θα αιφνιδιάζονται από κομμάτια χιονιού η πάγου που ξεκολλάνε από την οροφή ή γλιστράνε από το παρμπρίζ σε ένα απότομο φρενάρισμα. Τα συστήματα πρόσθετης θέρμανσης κάνουν το ξύσιμο πάγου, τις παγωμένες κλειδαριές θυρών και τα θολά παράθυρα πρόβλημα του παρελθόντος, ενώ η βελτιωμένη ορατότητα αυξάνει την ασφάλεια.

Ήρθε ο χειμώνας. Απολαύστε τον!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.