12.749 παραβάσεις σε 3 ημέρες καλά είναι;

12.749 παραβάσεις σε 3 ημέρες καλά είναι;

“Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο από 12 έως 14 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών” ανακοίνωσε  η Ελληνική Αστυνομία και τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αποκαρδιωτικά. Όχι ότι μας δείχνουν κάτι που δεν βλέπαμε ούτως ή άλλως σε καθημερινή βάση όσοι κυκλοφορούμε στους δρόμους αλλά αλλιώς είναι να αποτυπώνεται σε νούμερα η προσωπική εμπειρία. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε λοιπόν ελέγχους σε 63.348 άτομα και 47.349 οχήματα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων προσήχθησαν 2.129 άτομα, συνελήφθησαν 865 άτομα για διάφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν 12.749 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Πάμε άλλη μία φορά για να το εμπεδώσουμε: Σε έλεγχο 47.349 αυτοκινήτων βεβαιώθηκαν 12.749 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Σε ένα τριήμερο σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλεις να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι ατόμων και 11 οχημάτων, προσήχθησαν 25 άτομα, συνελήφθησαν 4 και βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Στην Κηφισιά διενεργήθηκαν 88 έλεγχοι ατόμων και 30 οχημάτων και βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Δ. Αττικής διενεργήθηκαν 833 έλεγχοι ατόμων και βεβαιώθηκαν 150 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Στη Λάρισα ελέγχθηκαν 30 οχήματα και βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις, στα Τρίκαλα 18 οχήματα και 3 παραβάσεις, στην Ξάνθη 83 οχήματα και 32 παραβάσεις, στην Καβάλα 89 οχήματα και 34 παραβάσεις, στη Σάμο 36 οχήματα και 12 παραβάσεις κ.ο.κ. Η ίδια κατάσταση σε ολόκληρη την Ελλάδα με διακυμάνσεις στην συχνότητα βεβαίωσης παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. η οποία μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα ή την σοβαρότητα των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν καθώς άλλη η… βαρύτητα της παραβίασης ενός ερυθρού σηματοδότη ή ενός STOP, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και άλλη της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας κατά λίγα χιλιόμετρα εκτός κατοικημένης περιοχής για παράδειγμα. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι ο καθένας κάτι ότι γουστάρει στον δρόμο και δυστυχώς πολλές φορές αυτή την ασυδοσία, τον ωχαδερφισμό, την αντικοινωνική συμπεριφορά τέλος πάντων την πληρώνουμε με αίμα. Περαστικά μας λοιπόν και άλλο κακό να μην μας βρει, αλλά έτσι όπως οδηγούν μερικοί και μερικές στους δρόμους είναι καθαρά θέμα τύχης! Συμμορφωθείτε γιατί δεν πάμε καλά…

Prev Post Ford – Με σημαντικά προνόμια τα επιβατικά της μοντέλα, μέσω των «BLUE DAYS”
Next Post Η Volvo βλέπει “τρομερή αύξηση” στα ηλεκτρικά!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook