Οι εν Κινήσει  αποδράσεις ενώνουν την οικογένεια!

Οι εν Κινήσει  αποδράσεις ενώνουν την οικογένεια!

Aνέκαθεν οι καλοκαιρινές αποδράσεις με το οικογενειακό αυτοκίνητο αποτελούσαν και τις καλύτερες στιγμές για όλη την φαμίλια να έρθει πιο κοντά μεταξύ της. Στις μέρες μας όμως δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι την άκρη της γής προκειμένου έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας. Ένας προορισμός μεταξύ 100-150 χλμ που θα συνδυάζεται με μια ή και δύο διανυκτερεύσεις θα διεγείρει ευχάριστα την φαντασία των παιδιών μας. Πάντοτε στα παιδιά η ιδέα της φυγής η οποία συνδυάζεται αρμονικά με κάποιες δόσεις περιπέτειας κέντριζε τα ενδιαφέροντά τους. Από την πείρα μου θα έλεγα πως όποιο προορισμό και αν επιλέξετε, δώστε κάποιον ρόλο στα παιδιά για τον προγραμματισμό του ταξιδιού. Κάπως έτσι θα αρχίσουν να αποφεύγουν τις δυσάρεστες καταστάσεις από την αλόγιστη χρήση των tablets και των Smartphone’s που καιροφυλακτούν προκειμένου να αποσπάσουν την ήδη τεταμένη προσοχή τους.

Σχεδιάζοντας λοιπόν την περιπέτεια, τα παιδιά μπορούν να αναλάβουν να επιλέξουν την πορεία του δρομολογίου όπως και των ξεχωριστών σημείων που παρεμβάλλονται μεταξύ των διαλειμμάτων ,όπου κατά την διάρκειά τους βγαίνουν και οι καλύτερες φωτογραφίες που μας συνοδεύουν για μια ζωή! Είναι καλό να ξέρουν τα παιδιά πως στο ταξίδι συμμετέχουν όλοι οι επιβάτες του ιχ έχοντας κάποιον ρόλο σε αυτό. Όλοι μας επιθυμούμε το ταξίδι που έχουμε επιλέξει να μας μείνει αξέχαστο καθώς δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας υποχωρώντας σε τυχόν δυσκολίες επικοινωνίας που τυχόν κάνουν την εμφάνισή τους κατά το ταξίδι μας. Με την ορθή συζήτηση που συμμετέχει όλη η οικογένεια το ταξίδι αποκτά χρώμα και οντότητα η οποία παραμερίζει τυχόν εμπόδια και ανακαλύπτουμε πράγματα που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε ο ένας για τον άλλο.

Απόδραση η οποία συνοδεύεται από υπαίθριες δραστηριότητες κρύβει αρκετές εκπλήξεις όπως και συγκινήσεις μέσα της. Κουβαλώντας στην σχάρα οροφής τα αγαπημένα δίτροχα των παιδιών, μπορούν να αποτελέσουν έναν παράγοντα επικοινωνίας μεταξύ οικογένειας και παιδιών. Μια ανάβαση σε κάποιον εναλλακτικό προορισμός της Ελλάδας που μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με διανυκτέρευση σε κάποιο ορειβατικό καταφύγιο το οποίο κατά την καλοκαιρινή περίοδο προσεγγίζεται ευκολότερα.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας φροντίστε να μην είστε απόλυτοι και εριστικοί απέναντι στα παιδιά σας. Μια ξαφνική συνάντηση με κάποιον ντόπιο όπως έγινε στην δική μας περίπτωση ,ήτανε ο κ. Θωμάς ένας βοσκός που συναντήσαμε στην περιοχή του Στρυμόνα και ανέτρεψε όλα τα σενάριά μας, καθώς είχε τόσα πολλά και άγνωστα κατ εμάς πράγματα να πει μετά από 40 χρόνια διαμονής στα βουνά και μακριά από την τηλεόραση. Το ηθικόν δίδαγμα που απορρέει σε τέτοιου είδους αποδράσεις, είναι πώς όταν ανακαλύπτουμε «την ψυχή βαθιά» που κρύβουμε όλοι μέσα μας τότε αισθανόμαστε ακόμα πιο ελεύθεροι και ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στην οικογένειά μας που .. κάποιες φορές πραγματικά μας έχει ανάγκη!

Prev Post Μαθήματα οδήγησης για νέους οδηγούς, με μία Ford Mustang Mach-E
Next Post Τί θέλουν οι κάτοχοι 4Χ4 και SUV από το αυτοκίνητό τους;
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook