Volvo EX90 – Ξεκινά η παραγωγή του

Volvo EX90 – Ξεκινά η παραγωγή του

Αυτή την εβδομάδα στο εργοστάσιό έξω από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας έχει ξεκινήσει η κατασκευή του νέου, κορυφαίου ηλεκτρικού SUV της Volvo, του ΕΧ90 και οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους.  Το EX90 όχι μόνο επεκτείνει τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo, αλλά αντιπροσωπεύει και μία αλλαγή παραδείγματος για την εταιρεία, καθώς είναι το πρώτο Volvo που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή – η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητά της Σουηδικής εταιρίας να περάσουν σε μία νέα εποχή για την ασφάλεια. Το πρώτο EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε απόχρωση Denim Blue και προορίζεται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος.

volvo ex 90 kataskeui

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω από το Τσάρλεστον, μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Σήμερα, το εργοστάσιο αυτό κατασκευάζει το EX90 και το S60 και διαθέτει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος. Κατά τα πρόσφατα έτη, πραγματοποιήθαν εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις. Τα τμήματα αμαξωμάτων και βαφής ανανεώθηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά, ενώ το εργοστάσιο διαθέτει πλέον μία εξαιρετικά προηγμένη γραμμή παραγωγής μπαταριών. Με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή την καινούργια εποχή στη σχετικά νέα ιστορία τους. Οι κινήσεις αυτές αντανακλούν τους μακροχρόνιους δεσμούς με τη Νότιο Καρολίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Volvo Cars λειτουργεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μέσω ενός πυκνού δικτύου 281 διανομέων σε 47 πολιτείες.

volvo ex90 grammi paragogis

Γεννημένο ηλεκτρικό και ρηξικέλευθο

Το EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά οχήματά μας, με αυτονομία έως και 600 km. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων. Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές μας, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, αποτελεί τέλειο σύντροφο για όλη την οικογένεια, προσφέροντας τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση.

volvo ex90 mprostino

Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Αυτές οι ενημερώσεις παραδίδονται από τους μηχανικούς λογισμικού, καθίσταται δυνατές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικαιροποιούνται με τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως θα είναι το πρώτο Volvo που θα διαθέτει διαβατήριο μπαταρίας και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το 2027 που θα το ζητήσει η ΕΕ.

volvo ex90 piso

 

Prev Post Η δεύτερη νιότη της Alfa Romeo Sprint δια χειρός Alma!
Next Post Alpina B3 GT &amp B4 GT – Σχεδόν M3/M4 αλλά όχι ακριβώς…
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook