Η Volvo συνδιοργανώνει test drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων για υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρουσιάζει χάλυβα με σχεδόν μηδενικές εκπομπές  

Η Volvo συνδιοργανώνει test drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων για υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρουσιάζει χάλυβα με σχεδόν μηδενικές εκπομπές  

Η Volvo Cars είχε έναν κεντρικό ρόλο στη συνάντηση των υπουργών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα το περιβάλλον και το κλίμα. Οι αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Στοκχόλμη για να κάνουν test drive σε μία ευρεία σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φορτηγών και εκσκαφέων. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Σουηδία έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η οδηγική δοκιμή αποτελούσε τμήμα του επίσημου προγράμματος μίας άτυπης συνάντησης των μελών του Συμβουλίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από εμάς, από κοινού με τους συναδέλφους μας στον κλάδο, Volvo Group και Scania, τη Mobility Sweden και την κυβέρνηση της Σουηδίας. Οι υπουργοί της ΕΕ, μαζί με τον Επίτροπο της ΕΕ για το περιβάλλον, δοκίμασαν μία σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Volvo C40 και XC40, φορτηγά και εκσκαφείς. Πριν τα test drive προηγήθηκε μία αρχική παρουσίαση, μέρος της οποίας ήταν και μία ομιλία 15 λεπτών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό, Jim Rowan.

Χάλυβας σχεδόν μηδενικών εκπομπών σε όλα τα Volvo έως το 2026

Ωστόσο, ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων δεν είναι αρκετός. Οι εκπομπές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων. Για αυτό, η Volvo σκοπεύει επίσης να μειώσει κατά 40% το αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο σε όλο τον κύκλο ζωής στο διάστημα μεταξύ 2018 και 2025, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών άνθρακα που προέρχονται από την εφοδιαστική αλυσίδα της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της παγκοσμίως, στη διαδικασία του μετασχηματισμού της σε οικονομία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Rowan καλωσόρισε τους Κανονισμούς που έχουν προταθεί για τη Βιομηχανία Καθαρών Εκπομπών και τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες (Net Zero Industry and Critical Raw Materials Acts). Για παράδειγμα, οι προβλέψεις για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ξεκινούν έργα με πιο γρήγορο ρυθμό. Αυτές χρειάζεται να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.

Ο κύριος Rowan κάλεσε επίσης την ΕΕ να κάνει περαιτέρω βήματα που συμπεριλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρισμού χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων και την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την έρευνα και την ανώτερη εκπαίδευση – προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί το εξειδικευμένο δυναμικό που είναι ζωτικό για μια τέτοια επιτυχή μετάβαση.

Prev Post Renault Trafic Van– Το δεξί χέρι του επαγγελματία
Next Post Φορτιστή 500 kW αποκάλυψε η Lotus!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook