Το Fiat 600 είναι η λογική συνέχεια για την Abarth…

Το Fiat 600 είναι η λογική συνέχεια για την Abarth…

Η πορεία που ακολουθεί η αγορά και οι τάσεις που εμφανίζει το αγοραστικό κοινό δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για πειραματισμούς και προβλέψεις όσον αφορά στο επόμενο μοντέλο της Fiat που θα απολαύσει τις περιποιήσεις των μηχανικών της Abarth. Η επιλογή του Νέου 500 ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιταλικής μάρκας επιδόσεων ήταν αυτονόητη, όπως αυτονόητη είναι και η επιλογή του δεύτερου μοντέλου – ενός μοντέλου που δεν μπορεί να είναι άλλο από το ολοκαίνουριο Fiat 600.

Οι φήμες που κυκλοφορούν αλλά και το χρονοδιάγραμμα της μεταμόρφωσης του 500 από Fiat σε Abarth μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το Abarth 600 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν το 2025 με αυξημένη ισχύ, εμφάνιση με διακριτικό σπορ χαρακτήρα και τροποποιήσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση ώστε να προσφέρουν το κάτι παραπάνω… γενικώς. Ειδικότερα όσον αφορά στο κεφάλαιο “αυξημένη ισχύ”, παρότι δεν έχουμε περισσότερες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το παράδειγμα του Abarth 500 ίσως να δείχνει τον δρόμο. Συγκεκριμένα, το καυτό hatchback διαθέτει 35 ίππους παραπάνω από το μοντέλο στο οποίο βασίζεται, οπότε με αυτή την λογική, το Abarth 600 ίσως να πλησιάζει τα 200 άλογα δεδομένου ότι ήδη εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων…

Ούτως ή άλλως τα απόλυτα νούμερα και οι επιδόσεις από στάση δεν αποτελούν πρώτη ή μοναδική προτεραιότητα για την Abarth που στην ηλεκτρική εποχή θα εστιάζει περισσότερο στις ωφέλιμες επιδόσεις, αυτές που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης και ιδιοκτησίας στην καθημερινότητα ή τέλος πάντων σε πραγματικές συνθήκες. Η πιο ακραία αλλά λιγότερο πιθανή λύση είναι αυτή της προσθήκης ενός ακόμα ηλεκτροκινητήρα που θα χάριζε στο Abarth 600 σημαντικά αυξημένη ιπποδύναμη και δυνατότητες τετρακίνησης. Αυτό είναι εφικτό από τεχνικής σκοπιάς (βλ. Jeep Avenger 4×4 Concept) αλλά μάλλον θα αυξήσει υπερβολικά την τιμή του ιταλικού crossover και θα το τοποθετήσει σε μία πολύ διαφορετική κατηγορία τιμολογιακά. Όπως και να έχει, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να περιμένουμε για να δούμε τι ετοιμάζει η Abarth.

Prev Post Η Toyota πολεμά την κλιματική αλλαγή με… φράουλες και ντομάτες!
Next Post Gunther Werks 911 Touring Turbo – Νοσταλγία…
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook